Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΙΕΥΓΕΙΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΙΕΥΓΕΙΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ Εκτύπωση
 
diaygeia1.jpg   Το πρόγραμμα «Διαύγεια» στο δήμο Σιθωνίας τέθηκε ήδη σε εφαρμογή. Μεταξύ των ΟΤΑ α’ βαθμού στο νομό Χαλκιδικής, αναδεικνύεται ο Δήμος, με τις περισσότερες αναρτήσεις αποφάσεων και διοικητικών πράξεων στην ιστοσελίδα, http://et.diavgeia.gov.gr, που ξεπερνούν τις 100.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαύγεια» ο Δήμος Σιθωνίας ξεκίνησε την εφαρμογή του, μέσω του δικού του ιστοχώρου (www.dimossithonias.gr), σε μια προσπάθεια να θεσπίσει διαδικασίες διαφάνειας στις συναλλαγές του Δήμου, έχοντας παράλληλα εργαζόμενους άριστα καταρτισμένους στις νέες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με το νόμο 3852/2010, ο κάθε Δήμος θα πρέπει να αναρτά σε σχετική σελίδα στο Διαδίκτυο, κάθε απόφαση ή πράξη, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξυγίανση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η καλύτερη οργάνωση και η διαφάνεια. Σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, δεν αναρτώνται οι αποφάσεις και διοικητικές πράξεις που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος ανέφερε:
«Αξιοποιώντας τα νέα μέσα τεχνολογίας και τα εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κάνουμε πράξη τη διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του προγράμματος "Διαύγεια". Συγχαίρω τους υπαλλήλους του Δήμου Σιθωνίας που εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος. Παρέχουμε πλέον τη δυνατότητα στους δημότες να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία».


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg