Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ Εκτύπωση
  skaki55.jpgΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων έως 16 ετών Νομού Χαλκιδικής που διοργάνωσε στη Νικήτη η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.


Στη διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 80 παιδιά απ΄ όλο το νομό και διαγωνίστηκαν στο Ελβετικό 6 γύρων, με χρόνο σκέψης για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα 15’ και προστιθέμενο χρόνο 3΄΄ για κάθε κίνηση αρχίζοντας από την 1η κίνηση.


Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας Νίκος Χριστοδούλου υπογράμμισε ότι ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση θα συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες ψυχαγωγίας, άθλησης και εποικοδομητικής ενασχόλησης για μικρούς και μεγάλους ακόμα και σ΄αυτές τις δύσκολα οικονομικά εποχές.

Στους αγώνες συμμετείχε και ο 15χρονος  τυφλός πρωταθλητής σκάκι Αργύρης Κουμτζής, ο οποίος αποτέλεσε για τα παιδιά που συμμετείχαν ένα πρότυπο αγωνιστικότητας, γενναιότητας και αισιοδοξίας. Ο Αργύρης ήταν πέντε χρονών όταν πήρε τα πρώτα βασικά µαθήµατα από τον πατέρα του, που δυο χρόνια αργότερα τον είχε πια του… χεριού του!

 

Ο Αργύρης Κουμτζής μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε ότι το σκάκι είναι η μεγάλη του αγάπη και πιστεύει ότι θα πρέπει να διδάσκεται και στο σχολείο. Ο Αργύρης την ειδική, τρυπημένη σκακιέρα του έχει µάθει να ψηλαφίζει ανάλογα τα πιόνια του. Οι σκακιστικές διακρίσεις του αναρίθμητες, µε κυριότερες τις τρεις παρουσίες του, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, σε σπουδαία διεθνή τουρνουά όπου κι αντιµετώπισε επιτυχώς ενήλικες. Πέρυσι εξάλλου ήταν ο πρωταθλητής στους Πανελλήνιους αγώνες σκάκι ανδρών!


Πάντως, ο Αργύρης αν και είναι πρακτικά τυφλός ουδόλως τον εμποδίζει  το πάθος του για μάθηση. Αυτό το πάθος τον οδήγησε στη βράβευσή του και από την Ελληνική Μαθηµατική Εταιρεία για τις επιδόσεις του.

halkidikinews.gr

 


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg