Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ

"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ Εκτύπωση
 

marmaras1.jpgΕγκρίθηκε από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) η μελέτη του Δήμου Σιθωνίας για την κατασκευή του νέου λιμανιού του Ν.Μαρμαρά.


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή Σιθωνίας και ο προϋπολογισμός του αναμένεται να φθάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.


Ο Δήμος Σιθωνίας, μετά την έγκριση της Ε.Σ.Α.Λ. θα οριστικοποιήσει τη μελέτη του έργου και μετά την ωρίμανση του φακέλου θα υποβάλλει το έργο για ένταξη στο ΕΣΠΑ.


Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Το πρώτο δύσκολο βήμα για την υλοποίηση του νέου λιμανιού του Ν.Μαρμαρά επιτεύχθηκε. Το έργο αυτό θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρη τη Σιθωνία και θα λύσει οριστικά τα προβλήματα που υπήρχαν στο υφιστάμενο λιμάνι του Ν.Μαρμαρά. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο θα περιλαμβάνει κατάλληλους χώρους για ελλιμενισμό αλιευτικών και τουριστικών σκαφών, κυματοθραύστες, αποβάθρες και λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ θα αλλάξει ριζικά και ο περιβάλλον χώρος.

Εργαζόμαστε μεθοδικά για να πετύχουμε το προσεχές διάστημα την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, συνεχίζουμε με πείσμα να προγραμματίζουμε και να διεκδικούμε έργα, που θα βελτιώσουν τις υποδομές στη Σιθωνία και θα αλλάξουν τις συνθήκες διαβίωσης των συνδημοτών μας».


Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μαρμαρά κ.Γιώργος Καπλάνης σε δήλωσή του ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του θέματος, γιατί το νέο λιμάνι θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών στο Ν.Μαρμαρά. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Τζίτζιο για την επιτυχία έγκρισης του έργου, τον μελετητή κ. Σπύρο Χριστόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής κ. Κώστα Σγουρή».


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg