Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow Η ΣΙΘΩΝΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟ

Η ΣΙΘΩΝΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟ Εκτύπωση
  Με σύμμαχο τον καλό καιρό η Σιθωνία γιόρτασε το πρώτο Σάββατο των Νηστειών τον Άγιο Θεόδωρο τον Τύρωνα, στο πλαίσιο της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Στη Νικήτη και στον Όρμο Παναγίας, στα εξωκκλήσια που βρίσκονται εκεί, τελέσθηκε το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Όρμο Παναγίας πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο προς τον Όρμο Παναγίας.  Στη συνέχεια χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού συλλόγου «Η Βουρβουρού» συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας παρουσίασαν χορούς στην πλατεία του Όρμου. Σε όλους τους πανηγυριώτες μοιράστηκε το παραδοσιακό κουρμπάνι, που ήταν σουπιές και χταπόδι με ρύζι και άφθονο κρασί.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος που επισκέφθηκε και τη Νικήτη και τον Όρμο Παναγίας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους. «Στη δύσκολη εποχή που διάγουμε, ας είμαστε όλοι μονιασμένοι και με συνεργασία θα βγούμε από όλες τις δυσκολίες. Οι κάτοικοι της Σιθωνίας συνεχίζουν να κρατούν τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμά μας, και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για την περιοχή μας και τους νέους μας, σε μια εποχή κατά την οποία υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, όσο ποτέ, να  ανακαλύπτουμε τη φυσιογνωμία μας ως λαός, να πιστοποιούμε την ταυτότητά μας και να θωρακίζουμε τη συνέχιση του έθνους μας» ανέφερε ο κ. Τζίτζιος. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Κ.Ντέμπλας, Δ.Δημητρός, Αχ.Παπαστεργίου, Γ.Ψηλογιάννης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι.

halkidikinews.gr

 


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg