Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Εκτύπωση
 

2012-03-30-120.jpgΣυνεδρίασε σήμερα στο Δημαρχείο Σιθωνίας το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου και την παρουσία των αρμοδίων αντιδημάρχων, των προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής και άλλων εμπλεκομένων εκπροσώπων φορέων, με θέμα την πρόληψη πυρκαγιών και θεομηνιών και το συντονισμό για την καταστολή τους, ενόψει θέρους.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της χερσονήσου της Σιθωνίας κατά την θερινή περίοδο και στην υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς που βρίσκεται η περιοχή κάθε καλοκαίρι, τονίζοντας ότι ο Δήμος Σιθωνίας θέτει σε προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου της περιοχής.

2012-03-30-122.jpg«Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι ο καλός συντονισμός σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και η άμεση επέμβαση κυρίως των εναέριων μέσων. Λόγω της γεωφυσικής ιδιομορφίας της Σιθωνίας, αποτελεσματικότητα έχουμε για την καταστολή πυρκαγιάς κυρίως από τα εναέρια μέσα, καθώς οι επίγειες δυνάμεις πολλές φορές δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες λόγω του δύσβατου της περιοχής» υπογράμμισε ο κ. Τζίτζιος.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Δήμος Σιθωνίας θα συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο για να διευκολύνεται η πυρόσβεση, ενώ εξήρε την παρουσία και δράση των δύο εθελοντικών ομάδων (ΟΠΕΑΝ και ΙΤΑΜΟΣ) της περιοχής, τα μέλη των οποίων συνδράμουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών στα δάση της Σιθωνίας.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Σκούπρας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο δεν θα υπάρξουν προβλήματα αρκεί να υπάρχει συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ο κ. Σκούπρας ανέφερε ότι το φετινό καλοκαίρι θα καλύπτουν τη Χαλκιδική δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ ζήτησε τη συνδρομή των εθελοντικών ομάδων, κυρίως στον εντοπισμό και στην καταστολή των πυρκαγιών από κεραυνούς, αφού το περσινό καλοκαίρι εκδηλώθηκαν 12 πυρκαγιές απ΄ αυτήν την αιτία στη Σιθωνία.


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg