Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Εκτύπωση
  afisa33.jpgΜε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, ο Δήμος Σιθωνίας θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο, τη Δευτέρα 2 Απριλίου, στις 10 το πρωί μπροστά στο Ηρώο της πόλης. Το Συλλαλητήριο διοργανώνουν από κοινού η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήρια, Επιστημονικοί Σύλλογοι, η Ένωση Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας εξέδωσε σχετικό ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

στήριξης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Χαλκιδικής και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.
 
«Ο Δήμος Σιθωνίας επισημαίνει ότι τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας τείνουν πλέον να γίνουν ανυπέρβλητα και επηρεάζουν το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Ειδικότερα στα Κέντρα Υγείας τα προβλήματα είναι πολύ πιο έντονα, ενώ στα Περιφερειακά Ιατρεία ουσιαστικά δεν παρέχονται υπηρεσίες περίθαλψης και υγείας. Να σημειωθεί ότι σήμερα στη Δημοτική Ενότητα Τορώνης δεν υπηρετεί κανένας ιατρός.


Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τα αιτήματα ιατρών και εργαζομένων και είναι κάθετα αντίθετο σε κάθε επιχειρούμενη υποβάθμιση της Υγείας και δεν δέχεται εκπτώσεις.

Αποφασίζει τη στήριξη του αγώνα και θέτει τις δικές του δυνάμεις σε εγρήγορση για το σκοπό αυτό. Οι συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο μας, αλλά και γενικότερα στο Νομό, στον τομέα της Υγείας είναι τραγικές. Μπορούν συνοπτικά να αναφερθούν η έλλειψη σε ιατρικό, νοσηλευτικό , παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως και σε θέματα υποδομών.

Σε προηγούμενη απόφασή μας επισημάναμε τα έντονα προβλήματα που υπάρχουν στη Δημοτική Ενότητα Τορώνης. Ακόμη και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι ο Δήμος προσφέρθηκε να επανδρώσει τα ιατρεία του Δήμου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές, καθώς και την παραχώρηση του τεχνικού, προκειμένου να συνδέσει τους υπολογιστές και να εγκαταστήσει τα λογισμικά που απαιτούνται. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω της μη παροχής γραμμής διαδικτύου, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μη μπορούν να συνταγογραφήσουν ούτε με τον παλιό, ούτε με το νέο τρόπο.

Για όλα τα παραπάνω αποφασίζουμε τη συμμετοχή του Δήμου Σιθωνίας στο συλλαλητήριο της 2ας Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο.»


Για του δημότες του Δήμου Σιθωνίας τα λεωφορεία για την μετάβαση στον Πολύγυρο θα αναχωρήσουν από τη Συκιά στις 9 το πρωί και από τη Νικήτη στις 10 το πρωί της Δευτέρας και καλούνται οι δημότες να συμμετέχουν μαζικά.

diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg