Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ AIDS ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ AIDS ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ Εκτύπωση
 

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού στο Δήμο Σιθωνίας για τον HIV/AIDS που διοργάνωσε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας.


Εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, υλοποίησαν street work στη Βουρβουρού και στον Άγιο Νικόλαο, ενώ το βράδυ της Παρασκευής κατέληξαν στη Νικήτη, όπου πραγματοποιήθηκε το άναμα των κεριών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν στην παραλία της Νικήτης μια σειρά από κόκκινα κεριά που σχημάτιζαν μια κορδέλα, η οποία αποτελεί το σύμβολο της πρόληψης κατά του AIDS (Red Ribbon). Το πρώτο κερί άναψε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Δημήτρης Δημητρός, ενώ κεριά άναψαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αχιλλέας Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σιθωνίας Στέλιος Κωστίκας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας Νίκος Χριστοδούλου και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην παραλία.

Στην εκδήλωση παρούσες ήταν η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Αλίκη Δημητριάδου και υπεύθυνη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης Φανή Γκόμα. Η κ.Δημητριάδου ευχαρίστησε το δήμαρχο Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιο για τη συνεργασία και τόνισε την ανάγκη για αφύπνιση απέναντι στον HIV/AIDS. «Στόχος της εκστρατείας είναι η αφύπνιση. Πρέπει να σταματήσουμε να εφησυχάζουμε. Το AIDS είναι δίπλα μας» υπογράμμισε η κ.Δημητριάδου.

Από την πλευρά της η κ. Γκόμα εστίασε στη σημασία της προφύλαξης και της πρόληψης.
Οι δράση στο Δήμο Σιθωνίας θα συνεχιστεί την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, όπου οι εθελοντές θα επισκεφθούν το Ν.Μαρμαρά, τη Σάρτη και την Τορώνη.


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg