Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΣΙΝΟΥΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΣΙΝΟΥΚ Εκτύπωση
  mnimip_sinouk.jpg   Με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ  χρόνων από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ στο Πόρτο Κουφό και τον άδικο χαμό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πέτρου και άλλων 16 συνανθρώπων μας, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 θα τελεστεί Μνημόσυνο στον οικισμό Πόρτο Κουφό της Δ.Κ. Συκιάς του Δήμου Σιθωνίας.
   Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2012 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου στο Πόρτο Κουφό και θα ακολουθήσει εκφώνηση ομιλιών. Την διοργάνωση φέτος ανέλαβε το Β΄ Σώμα Στρατού σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
    Το μοιραίο Σινούκ κατέπεσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 στη θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Κουφό, οκτώ ναυτικά μίλια πριν προσγειωθεί στο Άγιον Όρος και επέβαιναν ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος και τα μέλη της συνοδείας του: οι Μητροπολίτες Καρθαγένης Χρυσόστομος και Πηλουσίου Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος, ο αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος, ο διάκονος Νεκτάριος, ο καθηγούμενος της Μονής Μαχαιρά Κύπρου, Αρσένιος, ο σύμβουλος Τύπου του Πατριάρχη, Γιώργος Ξενουδάκης, ο νομικός σύμβουλος Γιώργος Μαύρος, ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Παπαστεφάνου, ο αστυνομικός - συνοδός Σπύρος Κουρσάρης και ο αδελφός του Πατριάρχη Γιώργος Παπαπέτρου.
   Το πλήρωμα αποτελούσαν οι: αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ, ταγματάρχης Παναγιώτης Παπαναστασίου, ανθυπασπιστής Στυλιανός Ράπτης, αρχιλοχίας Παντελεήμων Χατζηβαγγέλης και ο επιλοχίας Παναγιώτης Γολεγός.

diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg