Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Εκτύπωση
 

compost1.pngΕγκρίθηκε η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το έργο του Δήμου Σιθωνίας «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση» με προϋπολογισμό 416.000 ευρώ.


Σκοπός του Δήμου Σιθωνίας μέσω του συγκριμένου έργου αποτελεί η επαναφορά χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο και η διασφάλιση όλων των μέτρων με τα οποία θα επιτευχθεί η ανάκτηση αυτών των υλικών και η προώθησή τους για την παραγωγή νέων προϊόντων.


Μέσα από το έργο θα πρωταγωνιστήσει ενεργά ο κάθε δημότης, ο οποίος στην ιδιωτική του ζωή θα διαχωρίζει τα απορρίμματα και τα χρησιμοποιημένα υλικά και θα τα τοποθετεί σε αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης. Επίσης, η διαδικασία ανακύκλωσης και κομποστοποίησης θα εμπλέκει τους εκπροσώπους της παραγωγής και του εμπορίου, την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση κλπ.

tzitzios.jpgΟ Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα επιχειρήσουμε να ενεργοποιήσουμε τους δημότες μας στη διαδικασία της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, καθώς μέρος των οικιακών απορριμμάτων αποτελεί ανακυκλώσιμα υλικά. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων, να εξοικονομήσουμε σημαντικές ποσότητες ενέργειας, πρώτων υλών και χρημάτων και τέλος να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το φυσικό περιβάλλον του Δήμου μας μέσα από την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων».

diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg