Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow 10ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ

10ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ Εκτύπωση
 

a24.jpgΤην Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.  Πρόκειται για μια περιβαλλοντική εκδήλωση που  αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

 

 Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ακολουθώντας μια από τις έξι περιπατητικές διαδρομές ή διασχίζοντας το δάσος  με τα άλογα ή τα ποδήλατά τους, έρχονται σε επαφή με τη φύση, γνωρίζουν τις καλά κρυμμένες ομορφιές του βουνού και γυμνάζουν το σώμα τους ψυχαγωγούμενοι.

 


dasos.jpgΣκοπός της διοργάνωσης, η οποία φέτος κλείνει δέκα χρόνια «ζωής»  είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών  σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

 

Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον  παραδοσιακό οικισμό της περιοχής που δεν είναι άλλος από τον Παρθενώνα.

 

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: « Η εκδήλωση Πέρασμα Δραγουντέλι, που εδώ και δέκα χρόνια διοργανώνεται με επιτυχία από τους τοπικούς φορείς Πολιτισμού, με την αρωγή του Δήμου Σιθωνίας, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της περιοχής μας. Η Σιθωνία είναι ένας τόπος ευλογημένος και ισόρροπα αναπτυσσόμενος. Δημιουργούμε θεσμούς για να προβάλλουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και για να επιβραβεύσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα που τους διατηρεί και τους αναδεικνύει».


Στο 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν έξι (6) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα.


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg