Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΤΗΣ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΤΗΣ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Εκτύπωση
  afisa_mes_sos14.png   Ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014 του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα διοργανώσει την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 10 το πρωί, τον καθαρισμό της κεντρικής παραλίας της Σαρτής.


Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει  το Δημοτικό Σχολείο Σάρτης, πολίτες, εθελοντές, καθώς και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης, στην ανάληψη προσωπικής ευθύνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και στην διαμόρφωση μιας γενικότερα υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον. Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και στις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις οποίες προκύπτει και η επίσημη αναγνώριση της κρισιμότητάς του και της ανάγκης για περιορισμό και εξάλειψή του.


Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg