Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Εκτύπωση
  afisa1001.pngΟ Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή  μη κερδοσκοπικό τουριστικό οργανισμό Travel Foundation, μέλη του οποίου είναι οι μεγαλύτεροι Tour operators, θα διοργανώσει  καθαρισμό ακτής και βυθού στην παραλία της Νικήτης την Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εθελοντικές ομάδες, δύτες, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολίτες και μαθητές, ενώ αιωροπτεριστής  θα επιτηρεί τη δράση από αέρος.
Για πρώτη φορά ένας Δήμος συμμετέχει στις δράσεις του Travel Foundation, στόχος του οποίου είναι η καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Το  θέμα της φετινής δράσης, με τον ΕΟΤ να αποτελεί τον επίσημο χορηγό για την Ελλάδα,  είναι ο καθαρισμός παραλιών σε όλο τον κόσμο, με τίτλο Big Holiday Beach Clean Up, που ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση  και την ενημέρωση των επαγγελματιών και του κοινού σχετικά με την προστασία των ακτών. Η δράση  θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, και θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα βρετανικά ΜΜΕ.
Μετά την περισυλλογή των σκουπιδιών, τα στοιχεία θα καταγραφούν και θα αποσταλούν στο  διεθνή οργανισμό  Ocean Conservancy, για να καταχωρηθούν  στις βάσεις περιβαλλοντικών δεδομένων και τη διεθνή βιβλιογραφία.

diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg