Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow Καθαρισμός παραλίας Νικήτης

Καθαρισμός παραλίας Νικήτης Εκτύπωση
  ka82.jpg

 


Δυναμικό παρόν έδωσαν την Δευτέρα το πρωί  εθελοντικές ομάδες, πολίτες,  μαθητές , αυτοδύτες και μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου Νικήτης  ο  ”ΣΙΘΩΝ’’, στον καθαρισμό της κεντρικής παραλίας της Νικήτης  που διοργάνωσε ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Travel Foundation. Οι συμμετέχοντες κάλυψαν  τον χώρο της παραλίας  ενώ παράλληλα εθελοντές δύτες μετείχαν στον καθαρισμό του βυθού της παράκτιας ζώνης. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν ώστε να αποσταλούν  για καταχώρηση στον διεθνή οργανισμό Ocean Conservancy.

ka85.jpgΗ φετινή δράση   με τίτλο Big Holiday Beach Clean Up πραγματοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα και θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα βρετανικά ΜΜΕ. Ο επίσημος χορηγός για την  Ελλάδα είναι ο ΕΟΤ, και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών και του κοινού για την προστασία των ακτών και την καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου.


Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής  του Δήμου Σιθωνίας για την προστασία του  περιβάλλοντος, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δράσεων .


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας  κ. Νίκος Χριστοδούλου, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης  όλων  για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, ενώ παράλληλα συνεχάρη όλους τους εθελοντές  για τη συμμετοχή τους.

 

ka81.jpg

 

ka83.jpg


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg