Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow Θεατρική παράσταση στον Άγ.Νικόλαο

Θεατρική παράσταση στον Άγ.Νικόλαο Εκτύπωση
  eyripidia14.pngΤο Θέατρο Σκιών «Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος» του Μιχάλη Χατζάκη, από το Έντεχνο Θέατρο Σκιών Άννας Αρβανίτη, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Δήμος Σιθωνίας και Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σιθωνίας,  την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00,  στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου.


ΤΟ ΕΡΓΟ:
3 πράξεις, 3 αλλαγές σκηνικών, 8 φιγούρες
Κείμενο: Μιχάλης Χατζάκης
Ερμηνεία: Άννα Αρβανίτη
Φιγούρες, σκηνικά: Άννα Αρβανίτη
(σε σχέδια του ζωγράφου και χαράκτη Ανδρέα Ταξιαρχόπουλου)
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Αρβανίτη
Διάρκεια: 60΄    Η «Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός Λύκος», είτε από τη συλλογή του Περώ, είτε από τους Αδελφούς Γκριμ και τις μύριες παραλλαγές στα διάφορα λαϊκά παραμύθια, έχει μια κοινή κατάληξη, την αυστηρή τιμωρία του κακού λύκου. Στη θεατρική διασκευή του Μιχάλη Χατζάκη η τιμωρία αντικαθίσταται από το έλεος. Το έλεος προϋποθέτει την αγάπη και η αγάπη τη μεταμόρφωση του καθ’ έξη φονιά.
    Η Κοκκινοσκουφίτσα δε ζητάει την καταδίκη του κακού Λύκου. Τον απαλλάσσει από τα ανομήματά του. Προτάσσει στις κακές προθέσεις του την καλοσύνη κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη του μετάλλαξη. Για άλλη μια φορά η σωκρατική ρήση «ουδείς εκών κακός» αποτελεί τη βάση ενός δράματος. Μόνο που εδώ το μαγικό ραβδάκι στη διατήρηση της αθωότητας δεν είναι η γνώση αλλά η αγάπη.
    Το κείμενο ρέει σαν πεζοτράγουδο και τα ποιητικά του μέρη, άρτια στο ρυθμό και στην ομοιοκαταληξία τους, μαγεύουνε και ταξιδεύουν τα παιδιά στο ονειρικό ταξίδι του παραμυθιού. Όλα θροΐζουν στην αρμονική ανάσα του λαϊκού μας λόγου.


                                                           
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg