Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow Δωρεάν σπιρομέτρηση σε κατοίκους της Συκιάς & Σάρτης

Δωρεάν σπιρομέτρηση σε κατοίκους της Συκιάς & Σάρτης Εκτύπωση
  spiromn.jpgΜετά την επιτυχία που σημείωσε  η πρωτοβουλία  προληπτικού ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας και τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στο Ν.Μαρμαρά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και στη Δημοτική κοινότητα της Συκιάς. Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος υλοποιείται  στα πλαίσια  των δράσεων που αναπτύσσει εδώ και καιρό το Ν.Π.Δ.Δ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας στον τομέα της προληπτικής ιατρικής.

Έτσι κλιμάκιο γιατρών με  επιστημονική  κατάρτιση, εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα αναπνευστικής λειτουργίας  θα βρίσκεται στις 8  Μαϊου ημέρα Παρασκευή στο  αγροτικό ιατρείο Συκιάς, όπου θα  πραγματοποιηθεί προληπτικός ιατρικός έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση) σε κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Συκιάς και Σάρτης. Η σπιρομέτρηση είναι μια απλή αλλά βασική εξέταση ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση, όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων, όπως του βρογχικού άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Το κάπνισμα, το παθητικό κάπνισμα και η επίδραση ορισμένων επαγγελμάτων επί του αναπνευστικού μπορεί να επιφέρουν πρόσκαιρες ή μόνιμες βλάβες στο αναπνευστικό  μας σύστημα. Ως εκ τούτου  ο λειτουργικός έλεγχος του αναπνευστικού μας  συστήματος με την σπιρομέτρηση, μπορεί να επισημάνει τυχόν προβλήματα και να  προφυλάξει τον εξεταζόμενο από την περαιτέρω έκθεση στον βλαπτικό παράγοντα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ.Ζήσιου Ελευθερία  τηλέφωνο 2375042080 και κιν.6944799865  προκειμένου να κλείσουν ραντεβού.

diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg