Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ Εκτύπωση
   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ WE ARE MUSEUMS 2016 mus1.jpg

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης θα συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο Πολιτισμού και Καινοτομίας “We Are Museums”. Το “We Are Museums” συγκεντρώνει ετησίως 300 επαγγελματίες από όλον τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού. Στόχος του είναι η δημιουργική κοινότητα μουσείων και πολιτιστικών ιδρυμάτων να επικοινωνήσει με τον κόσμο ανταλλάσσοντας ιδέες και τεχνογνωσία με απώτερο σκοπό το κοινό όφελος επαγγελματιών και κοινού.

Παράλληλα με το κύριο event, διοργανώνεται και το Museum Rocket, μια γιορτή για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργική βιομηχανία όπου καινοτόμες επιχειρήσεις και start-ups θα παρέχουν συμβουλές και ιδέες σε επαγγελματίες του χώρου. Φέτος η πόλη που θα το φιλοξενήσει από τις 6 ως τις 8 Ιουνίου θα είναι το Βουκουρέστι, όπου το Μουσείο της Νικήτης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη στρατηγική προώθησής και ανάπτυξης κοινού που εφαρμόστηκε πέρυσι, την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. 

mus2.jpg
Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης επιλέχθηκε ανάμεσα σε συμμετοχές από όλο τον κόσμο για να παρουσιάσει τη δράση του και τη στρατηγική του. Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι εκπρόσωποι από την Tate Gallery (UK), Metropolitan Museum of Art (US), Van Gogh Museum (NL), Guggenheim (US) και πολλών άλλων.

 

Την εκπροσώπηση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης έχει αναλάβει η δημιουργός αυτής της στρατηγικής και σύμβουλος σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής του Μουσείου, Βικτώρια Περβίζου. Μέσα από το workshop της που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρουμανίας θα εισάγει το κοινό στις βασικές μεθόδους ανάδειξης και πολιτιστικής σύνδεσης ενός μουσείου με τον τόπο γύρω του.


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg