Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow Το Μουσείο Νικήτης στην International Union of Architects στη Μόσχα

Το Μουσείο Νικήτης στην International Union of Architects στη Μόσχα Εκτύπωση
 

mus2.jpg

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης επιλέχθηκε από ειδική επιτροπή αρχιτεκτόνων, μελών της International Union of Architects (UIA), ανάμεσα σε έργα Ελλήνων αρχιτεκτόνων που υλοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία (2011-2016) για να συμμετέχει στην Έκθεση Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής στη Μόσχα.

mn016.jpg

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Απρίλιο του 2015, επιλέχθηκε ως ένα από τα 24 σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα αυτής της περιόδου σε πανελλήνιο επίπεδο. Το έργο ανέλαβε το γραφείο αρχιτεκτονικής του Δημήτρη Μάνιου και της Δώρας Παπίδου. Τη μουσειολογική μελέτη ανέλαβαν η Νεφέλη Λιόντου και η Άρτεμις Σταματέλου. Επιμελήτριες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου είναι η Θάλεια Ακριβοπούλου και η Νεφέλη Λιόντου.

mn003.jpg
Η Έκθεση Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής διεξάγεται τον Οκτώβριο του 2016 στη Μόσχα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ αρχιτεκτονικής “Zodchestvo” με το γενικό θέμα “Afterspace”, στα πλαίσια του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα της International Union of Architects (UIA), υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

 


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg