Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ 8ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΗ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ 8ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΗ Εκτύπωση
  drag001.jpgΜε σύμμαχο τον καλό καιρό διεξήχθη την Κυριακή το 8ο Πέρασμα του Δραγουντέλη. Η φετινή διοργάνωση που ετοίμασαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!
 Μικροί και μεγάλοι απ’ όλη τη Χαλκιδική αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα έφθασαν το πρωί της Κυριακής στη Σιθωνία και επέλεξαν μία από τις έξι διαδρομές, για να περπατήσουν μέσα στο βουνό και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του Δραγουντέλη. Παράλληλα υπήρχε μία διαδρομή για ποδήλατα και μία για άλογα.
Τερματισμός όλων των διαδρομών ήταν ο παραδοσιακός οικισμός του Παρθενώνα, όπου όλοι έλαβαν αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια δοκίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα και απόλαυσαν τους παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του χωριού.

 img_0740.jpg  Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος ανέφερε:  «Ο πολιτισμός είναι μια έννοια πλατιά, που συνδέεται με την παιδεία, την επιμόρφωση, την πνευματική και ψυχική αναβάθμιση, το περιβάλλον και την κοινωνική συμμετοχή, αλλά και με την παράδοση, την ιστορία και τα μνημεία. Αυτόν ακριβώς τον πολιτισμό προάγει και υπηρετεί η διοργάνωση του Περάσματος του Δραγουντέλη, που εμείς σκεφτήκαμε, οργανώσαμε και καθιερώσαμε πριν 8 χρόνια ως δημοτική αρχή. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μεγάλη συμμετοχή και είμαστε βέβαιοι πως σήμερα όλοι γευτήκατε από την παράδοση και τον πολιτισμό της Σιθωνίας. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση του 8ου Περάσματος του Δραγουντέλη και να ευχαριστήσω θερμά όλες τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας που προσέφεραν τα μέγιστα για τη φετινή διοργάνωση».

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, περπατώντας παράλληλα στον Δραγουντέλη, δυο πολύ γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Κατερίνα Διδασκάλου.

 

drag002.jpg

 

 

 

drag003.jpg

img_0731.jpg

 


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg ---------------------- commcenter.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg