Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα
Πρόγραμμα Εκλογών Περιφερειακων - Δημοτικών 2019 Εκτύπωση
22.05.19
  44.pngΠρόγραμμα Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών 2019

Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές 2019

Με 19 Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Σιθωνίας το 2019 Εκτύπωση
15.05.19
   sarti.jpg

 Δεκαεννέα Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν φέτος σε ακτές και μαρίνες του Δήμου Σιθωνίας, σύμφωνα με τις βραβεύσεις που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας.

 Οι βραβευμένες ακτές και μαρίνες στο Δήμο Σιθωνίας : 

14η Χορωδιακή Συνάντηση στο Ν.Μαρμαρά Εκτύπωση
15.05.19
 

 3mar.jpgΟ Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Προικόνννησος» Ν. Μαρμαρά διοργανώνει την 14η Χορωδιακή Συνάντηση την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 7:30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου Ν.Μαρμαρά. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

Συμμετέχουν οι χορωδίες:

Μεικτή Χορωδία Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Προικόννησος» Ν. Μαρμαρά

Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Παρθενών» Ν. Μαρμαρά

Χορωδία Παλαιοχωρίου Δήμου Αριστοτέλη

Χορωδιακό Εργαστήρι «Ι.Ν.Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΚΕΑ-ΤΕΒΑ Εκτύπωση
13.05.19
 

Διανομή τροφίμων για τους δικαιούχουες ΚΕΑ- ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαίου 2019 στο χώρο της αποθήκης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νικήτης, στις 10 το πρωί.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΝΠΔΔ "Αλληλεγγύη": 23750 20152 και 6977295719

Αιτήσεις για νέες στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΕΦΟ Εκτύπωση
09.05.19
  paidikos_statmos_clipart.jpgΟι αιτήσεις για νέες έγγραφες μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΕΦΟ του  Δήμου  για το επόμενο σχολικό έτος υποβάλλονται από 06-05-2019  έως 24-05-2019 στο γραφείο του Ν.Π.Δ.Δ. από  τις 9.00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. καθημερινά και στους παιδικούς σταθμούς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1.    Αίτηση εγγραφής (δίνεται απ το φορέα)
2.    Βεβαίωση παραλαβής τεκνού (δίνεται από το φορέα)
3.    Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο (δίνεται από το φορέα).
4.    Αντίγραφο του βιβλιάριου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται.
5.    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.
6.    Βεβαίωση εργοδότη ή αναγγελία πρόσληψης για εργαζόμενους γονείς.
7.    Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για ανέργους γονείς.
8.    Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
9.    Αδεία παραμονής για τους  αλλοδαπούς
Καθαρισμός ιδιοκτησιών για την πρόληψη πυρκαγιών Εκτύπωση
01.05.19
 

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2019, ο Δήμος Σιθωνίας καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προβούν σε καθαρισμό της περιουσίας τους, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες. Υπενθυμίζεται ότι η Αντιπυρική Περίοδος ξεκινά από τη 1 Μαΐου και θα ισχύσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

 

Παράλληλα, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η υπ΄αριθ. 02/2019 Πυροσβεστική Διάταξη, σχετικά με την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

 

Ο Δήμος Σιθωνίας ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλης και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, ότι πρέπει να προβαίνουν στην αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και στην άμεση αποκομιδή τους με ίδια μέσα, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της (υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ – “Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών”). Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ. 1, περ. 26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα, ενώ δύναται να επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

 

Πασχαλινές ευχές Δημάρχου Σιθωνίας Εκτύπωση
24.04.19
  easter_tz1.png
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Δήμο Σιθωνίας Εκτύπωση
22.04.19
 

arxaiol.jpg   

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας, τον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικήτα στην Νικήτη και το Δήμο Αριστοτέλη, θα συμμετάσχει στη δράση με τίτλο "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" το τετραήμερο 9,10,11 και 12 Μαϊου 2019. Η δράση θα περιλαμβάνει περιηγήσεις και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους των Μεσαιωνικών Σιδηροκαυσίων, στον οικισμό της Αρχαίας Ακάνθου, στο Ιερό του Άμμωνος Διός, στην Καλλιθέα, στη Μονή Ζυγού, στις Παλαιοχριστιανικές Βασιλικές του Σωφρονίου και του Αγίου Γεωργίου και στις αρχαιολογικές θέσεις του ισθμού της Σιθωνίας γύρω από την Νικήτη.


Θα γίνει αναφορά στην ιστορία των οικισμών και των μνημείων, στην ανασκαφική έρευνα και στις στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Η δράση  είναι σχεδιασμένη με τρόπο έτσι, ώστε να αξιοποιηθούν η ιστορική βαρύτητα του τόπου, αλλά και η φυσική ομορφιά του τοπίου. Θα διευκολυνθεί η αλληλοεπικοινωνία του επισκέπτη με το πολιτιστικό αγαθό, ώστε ο επισκέπτης να αντιληφθεί, ότι με την παρουσία του συμμετέχει ταυτόχρονα σε μία συνολική πράξη πολιτισμού. 


Oι "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" είναι μια επικοινωνιακή δράση που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε πλήθος αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να παρέχεται στους επισκέπτες η δυνατότητα να περιηγηθούν και να κατανοήσουν τους αρχαιολογικούς χώρους μέσα από ευχάριστους περιπάτους, ενταγμένους σε τοπία μοναδικής ομορφιάς, φορτισμένα με το μύθο και την ιστορία.  


Ο Δήμος Σιθωνίας, θα διαθέσει λεωφορείο 30 θέσεων για τοπικές μετακινήσεις γύρω από την Νικήτη.

Υποβρύχιος καθαρισμός του Όρμου Παναγίας Εκτύπωση
07.04.19
 

vv.jpg

 

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός του Όρμου Παναγίας από την περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων "iSea", το καταδυτικό κέντρο "OCEAN DIVING CENTER" και εθελοντές, υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας και με την ευγενική χορηγία της ταβέρνας "ΑΡΙΣΤΟΣ- Όρμος Παναγίας", στο πλαίσιο του προγράμματος  «LET’S DO IT GREECE 2019».
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 75 κιλά απορριμμάτων από την παραλία και τον βυθό με χαρακτηριστικά αντικείμενα να είναι τα λάστιχα, τα πλαστικά και τα γυάλινα μπουκάλια, ομπρέλες, πλαστικές καρέκλες και διάφορα άλλα πλαστικά αντικείμενα.
Let's do it Greece στη Σιθωνία Εκτύπωση
04.04.19
 

lets1.jpgΣχολεία, σύλλογοι και φορείς του Δήμου Σιθωνίας συμμετέχουν και φέτος στην πανελλαδική περιβαλλοντική εκστρατεία «LET’S DO IT GREECE 2019» που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, η οποία διοργανώνεται στη χώρα μας για όγδοη συνεχή χρονιά, θέτοντας ως στόχο το συντονισμένο καθαρισμό περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα από εθελοντές.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο πρασίνου μπροστά από το Δημαρχείο διοργαγνώνουν εκδήλωση το Νηπιαγωγείο Νικήτης και το Δημοτικό Σχολείο Νικήτης στο πλαίσιο του Let's do it Greece. Συνεργάτες οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου και ο Σύλλογος "Η παλιά Νικήτη".


Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 10.30 το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Τα Συκιωτάκια" καλέι τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν στον καθαρισμό των παραλιών. Σημείο συνάντησης είναι η κεντρική πλατεία της Συκιάς.

 

Να σημειωθεί ότι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου και το Γυμνάσιο Ν. Μαρμαρά.

lets2.jpg

Ενημερωτική ημερίδα για το Leader Εκτύπωση
19.03.19
  Η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. στo πλαίσιo της 1ης πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος Νομού Χαλκιδικής «Στρατηγικές Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» του ΠΑΑ 2014-2020, και ειδικότερα του ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)», για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στις 20 Μαΐου 2019, υπενθυμίζει την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σιθωνίας την Πέμπτη 21/3/2019 και η ώρα 17:00 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας.
diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg