Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου

Νέο Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Τελετή Παυλούδη Παύλου του Γεωργίου Εκτύπωση
thumbnail_.jpg
Πρόσκληση Εκτύπωση
__2019.jpg
Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Συναυλία Φιλαρμονικής Σιθωνίας στο ΕΠΑΛ Νικήτης 15-12-19 Εκτύπωση
__.jpg
Πρόγραμμα Xριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Συκιά Εκτύπωση

 

 

 

78434947_976522132856229_8516197425231167488_n-page0001.jpg

Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο ψυχαγωγικά δρώμενα και δημιουργικές δραστηριότητες υπό την αιγίδα του δήμου Σιθωνίας,της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς, ενώ πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή και συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων και χορηγών.Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν ζωγραφική και αφιέρωμα σε αυτήν, κεράσματα, δώρα για τα παιδιά, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, σπίτι του Αγίου Βασίλη, κατασκευές, παραμύθια παιχνίδια και διαγωνισμοί χορού.


 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Εκτύπωση
dim_symv_clipart.jpgΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 29η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο  74 του Ν.4555/2018 « Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» (ΦΕΚ 133/τεύχος πρώτο/19-07-2018) στις 10/12/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως:
Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) Εκτύπωση
eikona_sto_deltio_2_0.jpgΣύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), κακοκαιρία προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής (24-11-2019) και από τα δυτικά, η οποία κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (25-11-2019) θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

 

Συμμετοχή δήμου Σιθωνίας σε διήμερο Οικονομίας και Πολιτικής στο 4ο Thessaloniki Summit Εκτύπωση
75561435_456835024962457_250660136845049856_n728.jpg

Στο κορυφαίο διήμερο Οικονομίας και Πολιτικής που συναντώνται στο 4ο Thessaloniki Summit συμμετείχε ο δήμος Σιθωνίας. Η καρδιά της επικαιροποίησης των επενδυτικών σχεδίων της κυβέρνησης χτυπά στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για το Ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Ελλάδας.

Με δεδομένη την υποστήριξη στην ενταξιακή διαδικασία των Βαλκανίων που χαρακτηρίστηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό  προτεραιότητα, γίνεται αντιληπτό ότι η Χαλκιδική και η Σιθωνία θα κληθούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο  σε επίπεδο διαπολιτισμικής συνύπαρξης και φιλοξενίας, αλλά και ανάπτυξης στις δύο πλευρές.  

Η Σιθωνία χαιρετίζει, επιπλέον, το νέο σήμα Μακεδονικών Προϊόντων που θα κάνει γνωστή την τοπική μας παραγωγή στην άκρη της υφηλίου. Θεωρούμε ότι η επόμενη ημέρα θα βρει τα προϊόντα της γης της Χαλκιδικής στην πρώτη προτίμηση των επισκεπτών μας αλλά και όσων τα γνωρίζουν μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η κομβική γεωγραφική, πολιτική και οικονομική θέση της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια ανοίγει τον δρόμο για τη Χαλκιδική, και το σύνολο της Μακεδονίας, πλέον, ως οντότητα με μοναδικά χαρακτηριστικά, να φτάσουν τη φωνή τους σε δρόμους και προορισμούς που θα μας ωφελήσουν σε πολλαπλό επίπεδο.

Erasmus+ επίσκεψη στο Δήμο Σιθωνίας Εκτύπωση
_1_800x533.jpgΕθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Σιθωνίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 12/11/2019, εκπαιδευτικοί Ευρωπαϊκών χωρών όπου μαζί με το ΕΠΑΛ Νικήτης συμμετέχουν σε Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΉ ΚΑΛΏΝ ΠΡΑΚΤΙΚΏΝ.


Ο Δήμαρχος κ. Ντέμπλας υποδέχτηκε την αποστολή στο γραφείο του. Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νικήτης κ. Βασίλης Μάντσιος. οι Εκπαιδευτικοί Λάζου Βασιλική ,Σκολίδου Κανέλλα, Χηνιτίδης Νικήτας, Μιχαλοπούλου Κυριακή,Αλχατζίδου Παρασκευη. Καθώς και οι εκπαιδευτικοί από Ουγγρία, Ισπανία,Τουρκία, και Πολωνία.

Ο Δήμαρχος κ.Ντέμπλας καλωσόρισε την αποστολή, ενημέρωσε για την ιστορική ταυτότητα του Δήμου και αναφέρθηκε στο προνόμιο της συνάντησης διαφορετικών εθνών και πολιτισμών μέσα από τις δράσεις της Ευρωπαϊκής σχολικής κοινότητας. «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στον Δήμο Σιθωνίας, μέλη της Ευρώπης και εύχομαι η επαφή σας με τον τόπο μας να σας άφησε άριστες εντυπώσεις. Το πρόγραμμα Erasmus δίνει την δυνατότητα στους λαούς της Ευρώπης να ανταλλάσουν γνώσεις και εμπειρίες και να αναπτύσσουν επαγγελματικές φιλικές σχέσεις. Συγχαίρω τόσο εσάς όσο και το ΕΠΑΛ Νικήτης για την συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία»

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 35η PHILOXENIA Εκτύπωση
jpg.101.jpg

Παρών στην Τουριστική Έκθεση Philoxenia, που πραγματοποιείται για 35η χρονιά στη Θεσσαλονίκη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών τόσο Ελλήνων όσο και ξένων, είναι ο Δήμος Σιθωνίας.

Η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων εκπροσωπεί το Δήμο και τον παρουσιάζει στο πολυπληθές κοινό

Το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής Σιθωνίας για την τουριστική προβολή της περιοχής σηματοδότησε και η παρουσία του Δημάρχου Κυπαρίσση Ντέμπλα στην έκθεση.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: " Δίνουμε μεγάλο βάρος στην τουριστική μας προβολή και στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στηρίζουμε την τουριστική προβολή της περιοχής μας με δράσεις που θα φέρουν τη Σιθωνία στο προσκήνιο".

Παρών στην Έκθεση, μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Αντωνία Δαλαβίτσιου,  ήταν και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας Αβραάμ Σαλπιγκτίδης καθώς ο θαλάσσιος και ακτοπλοϊκός τουρισμός στη Σιθωνία μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Εκτύπωση

dim_symv_clipart.jpgΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ειδική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο  74 του Ν.4555/2018 « Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» (ΦΕΚ 133/τεύχος πρώτο/19-07-2018), του άρθρου 159 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 266 του Ν. 3852/2010, στις 13/11/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως:

 

Ο Δήμαρχος κ Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και υποψήφιος για την ΠΕΔ.και ο κ.Μιχάλης Γεράκης υποψήφιος για το Εκτύπωση
img_2935.jpg

Στις 4/11/2019 Ο Δήμαρχος κ Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και υποψήφιος για την ΠΕΔ.και ο κ.Μιχάλης Γεράκης υποψήφιος για το Φο.Δ.Σ.Α  επισκέφτηκαν τον Δήμο Σιθωνίας. Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα και με αντιδημάρχους και σύμβουλους του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συναδερφικό μεταξύ Δημάρχων κλίμα, όπου και συζητήθηκαν θέματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Φο.Δ.Σ.Α

 Ο κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας τόνισε μεταξύ άλλων : «Ο ρόλος των αιρετών του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός για να επιτευχθεί η αναβάθμιση του θεσμού σε μια νέα και σύγχρονη Ελλάδα. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι ο πρωτεργάτης θεσμός στην προσπάθεια για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, στην αποκέντρωση, στην άρση των περιφερειακών ανισοτήτων, στην ψηφιακή μετάβαση, στην ωφέλεια για κάθε πολίτη. Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι πολλές και απαιτούν νέους ανθρώπους μακριά από αγκυλώσεις και κομματικές σκοπιμότητες, τακτικισμούς και υπολογισμούς του παρελθόντος, θεωρώντας ότι μπορούμε να είμαστε ενωμένοι στις προκλήσεις της νέας εποχής,»

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας ευχαρίστησε τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, για την επίσκεψη του στον Δήμο Σιθωνίας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αυτοδιοικητικούς του στόχους.


Οδηγίες-Μέτρα για την Πρόληψη Πυρκαγιών Εκτύπωση

 

prsbst_1_20191101_1356273289.pngΕισερχόμενοι στην χειμερινή περίοδο, θα θέλαμε όπως γίνεται κάθε χρόνο, να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν σχετικά με την χρήση συστημάτων θέρμανσης

Συγκεκριμένα: 

Τα τζάκια και ιδιαίτερα οι θερμάστρες ξύλου, η χρήση των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι από την διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα που προέρχεται από την διαδικασία της καύσης. Το μονοξείδιο του άνθρακα παράγεται όταν το καύσιμο υλικό καίγεται χωρίς την ύπαρξη επαρκούς ποσότητας οξυγόνου. Επειδή δεν έχει χρώμα, μυρωδιά ή γεύση είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί έγκαιρα. Η ήπια μορφή δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο. Η εισπνοή όμως αέρα με υψηλά επίπεδα του αερίου αυτού στερεί γρήγορα το οξυγόνο από τα ζωτικά όργανα μας, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα και εάν αυτό διαρκέσει πολύ ώρα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των αισθήσεων και τον θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά. Για τους λόγους αυτούς οι πολίτες θα πρέπει:

 ΤΖΑΚΙΑ – ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ ΞΥΛΟΥ 1.- Να αερίζουν καλά και σε καθημερινή βάση τους χώρους που λειτουργούν θερμάστρες ξύλου και τζάκια. 2.- Να προβαίνουν στον καθαρισμό των καπνοδόχων από την αιθάλη . Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε, ότι η αιθάλη, αν δεν απομακρυνθεί εγκαίρως, είναι πολύ πιθανόν να αναφλεγεί εντός της καμινάδας και να αναπτύξει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τίθεστε σε κινδύνους πυρκαγιάς. 3.- Να μην ανάβουν τα ξύλα στο τζάκι με εύφλεκτα υγρά. 4.- Να τοποθετούνται στους καπνοδόχους φλογοπαγίδες και να μην έρχονται σε επαφή με δένδρα. 5.- Να τοποθετούν άφλεκτη προστατευτική διάταξη μπροστά από την εστία του τζακιού (πλέγμα). 6.- Να μην τοποθετούμε εύφλεκτα υλικά κοντά στις θερμάστρες ξύλου. 7.- Να μην πετούν στους κάδους τις στάχτες υπολείμματα της καύσης. 8.- Να μην τοποθετούνται καθρέπτες κοντά στο τζάκι.

"Δίκτυο πόλεων του Μ. Αλεξάνδρου" Εκτύπωση

jpg.jpg                                              Μεγάλη ημέρα για τον δήμο Σιθωνίας ήταν η Κυριακή 3 Νοεμβρίου, που παρουσιάστηκε επίσημα το Δίκτυο Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο σπίτι του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει απευθύνει κάλεσμα σε Μακεδονικές Πόλεις και όχι μόνο, οι οποίες μέσα από τη Μακεδονική Ιστορία και το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα επιδιώξουν την τουριστική και πολιτιστική προώθηση κάθε τόπου που θα συμμετέχει στο δίκτυο.

"Το δίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται σε τομείς όπως το περιβάλλον, ο αθλητισμός και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πρόκειται για πολύ καλή συνεργασία που προάγει το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις πόλεις που συμμετέχουν. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν την πρωτοβουλία", ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας. 

‘’Πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σιθωνίας’’ Εκτύπωση

 

epitropi_diavouleysis.jpg

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας καλεί εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και οργανώσεων του Δήμου (αναγνωρισμένοι από το Πρωτοδικείο), να εκφράσουν εγγράφως της βούληση τους για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία θα συγκροτηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν.4555/2018 και του κανονισμού λειτουργίας της επιτροπής. Για το σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση με τα αναγκαία στοιχεία επικοινωνίας του προτεινόμενου εκπροσώπου τους καθώς και το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του αναπληρωματικού.Τα σχετικά έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου (στοιχεία επικοινωνίας τηλ 2375350100-02,email xristaramaria@yahoo.gr).Όσοι από τους εγγεγραμένους στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Σιθωνίας δημότες επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση, προκειμένου να συμμετέχουν στην διαδικασία της κλήρωσης που θα ακολουθήσει.Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στη διεύθυνση που αναφέρεται παραπάνω εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας 2/12/2019. Επισημαίνεται ότι τα μέλη της επιτροπής είναι υπόχρεα στην υποβολή Δήλωσης Περουσιακής κατάστασης (Πόθεν έσχες).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Εκτύπωση

dim_symv_clipart.jpgΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο  74 του Ν.4555/2018 « Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» (ΦΕΚ 133/τεύχος πρώτο/19-07-2018) στις 05/11/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως:

 

: 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΠΑΡΕΛΑΣΗ Εκτύπωση

dimarxos.jpg.jpg

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Σιθωνίας. Δοξολογία εψάλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νικήτη, όπου παρέστη ο δήμαρχος κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Στο μνημείο Ηρώων τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ WI FI INTERNET Εκτύπωση
wifi4eu-01804350.jpg

Δωρεάν περιήγηση στο διαδίκτυο θα παράσχει σε δημότες και επισκέπτες ο Δήμος Σιθωνίας, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Σιθωνίας επελέγη μεταξύ 11.000 περίπου αιτήσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμος Σιθωνίας συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 70 δήμων της ελληνικής επικράτειας και των 1.780 ευρωπαϊκών, οι οποίοι θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την ΕΕ για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι επιλεχθέντες Δήμοι θα κληθούν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις και να λάβουν χρηματοδότηση για τη δημιουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) υψηλής ποιότητας σε κοινόχρηστους/δημόσιους χώρους για δημότες και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU, η οποία εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, με παράλληλη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα όλων, δημοτών και επισκεπτών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΥΛΙΟΥ Εκτύπωση
dim_symv_clipart.jpgΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 25η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο  74 του Ν.4555/2018 « Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» (ΦΕΚ 133/τεύχος πρώτο/19-07-2018) στις 29/10/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως:
Προμήθεια Καυσίμων & Λιπαντικών Δήμου Σιθωνίας για το έτος 2020 Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος του Δήμου Σιθωνίας προκηρύσσει δημόσιο ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό , για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο « Προμήθεια Καυσίμων & Λιπαντικών Δήμου Σιθωνίας και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2020» συνολικού προϋπολογισμού 619.998,26€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας επιμερίζεται σε:

Α) 352.068,24 που αφορούν  την Δημοτική Ενότητα Σιθωνίας,
Β)184.063,83 που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Τορώνης ,
Γ) 36.296,03 € που αφορά την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,
Δ) 36.296,03 που αφορά την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
Ε)3.299,63που αφορά την Δημοτική Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) ,
ΣΤ) 6.599,28 που αφορά  το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Σιθωνίας «Αλληλεγγύη» και
Ζ) 1.375,16 € που αφορά  το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σιθωνίας Ν.Π.Δ.Δ..

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: Παρασκευή  29.11.2019 και ώρα 22:00

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Εκτύπωση
oxi.jpgΓια τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωμβρίου 1940,θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:Γενικός σημαιοστολισμός  των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ.,Τραπεζών και ιδιωτικών καταστημάτων, όλων των σπιτιών, από 8ης πρωϊνής της 25ης Οκτωβρίου 2019 και μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019.


 

Σε όλες τις βαθμίδες  της εκπαίδευσης, θα γίνουν εκδηλώσεις  για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

 

Θα φωταγωγηθούν όλα τα καταστήματα Δημοσίων,Δημοτικών υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.

 

Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2019

Στις  7.30  π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας.

Στις  10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία θα παραστούν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, οι Αστυνομικές και Δημόσιες αρχές, οι Διοικήσεις  των Οργανισμών, τα Σχολεία  όλων των βαθμίδων, τα Προεδρεία των Συλλόγων και των Σωματείων  και ο λαός της Νικήτης. 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Εταίρος: Δήμος Σιθωνίας Εκτύπωση
72825021_406806896671976_8573629573294456832_n.jpg

Ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης.

1η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Κοινωνικοποίηση παιδιών»:

Βασικός άξονας της ενημέρωσης θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VAN θα βρίσκεται η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ι.Α.Τ.Α.Π. και θα ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Η κινητή μονάδα (VAN), θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως Domino, φιδάκι, γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

2η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Υγεία και υγιεινή διατροφή»:

Βασικός στόχος της επιτόπιας δράσης της κινητής μονάδας θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Το VAN θα βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα και θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από την νοσηλεύτρια και διαιτολόγο/ διατροφολόγο. Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο. Έπειτα από την συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα) και υγιεινά σνακ.

Τελετή ορκωμοσίας 3Κ του ΑΣΕΠ Εκτύπωση
___1_3.jpg

Τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, η ορκωμοσία 59 επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ, που εντάσσονται στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Σιθωνίας και αναλαμβάνουν κανονικά τα καθήκοντα τους στο Τμήμα Καθαριότητας.

Οι νέοι δημοτικοί υπάλληλοι ορκίστηκαν ενώπιων του Δημάρχου κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα, παρουσία των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Πρόεδρων  Κοινοτήτων, Προϊσταμένων Δ/νσεων, του Ειδικού Σύμβουλου της Π.Ο.Ε Ο.Τ.Α, του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν Χαλκιδικής.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη, τόνισε ιδιαίτερα, ότι όλοι είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών, ευελπιστεί στην άριστη συνεργασία προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών.
ΟΡΚΩΜΟΣΊΑ ΑΣΕΠ 3Κ Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα στις  14 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των επιτυχόντων του Δήμου Σιθωνίας των οριστικών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ/2018.

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας στη Νικήτη.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκονται στο χώρο από τις 11:00 π.μ. (μία ώρα νωρίτερα)

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ" Εκτύπωση
__13.10.19.jpg
16ο Πέρασμα Δραγουντέλι -Δρομολογια λεωφορειου Εκτύπωση
dromologia_leoforeiou_dragounteli.jpg
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Εκτύπωση
dim_symv_clipart.jpgΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο  74 του Ν.4555/2018 « Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» (ΦΕΚ 133/τεύχος πρώτο/19-07-2018). στις 07/10/2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερησίας διατάξεως:
Εγγραφές στο Τμήμα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων ΔΙΕΚ Χαλκιδικής Εκτύπωση
Όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο νέο τμήμα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΔΙΕΚ Χαλκιδικής (Πολύγυρος) ακόμη και αν δεν έχουν καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση, παρακαλούνται να προσέλθουν για εγγραφή στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής έως την Παρασκευή 04/10/2019 και ώρες 14:00-18:00, με την ταυτότητά τους, το απολυτήριο λυκείου και το ΑΜΚΑ τους.
16ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ - 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 Εκτύπωση
drag001.jpg
Το 16ο πέρασμα Δραγουντέλι θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών», τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.


Σκοπός της διοργάνωσης είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.


Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον παραδοσιακό οικισμό του Δραγουντέλι, τον Παρθενώνα.

Στο 16ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν οκτώ (8) περιπατητικές διαδρομές και μία (1) ποδηλατική.
 
Στο τέλος των διαδρομών με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Εκτύπωση
dim_symv_clipart.jpgΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, στις 23/09/2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως:
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά Εκτύπωση
agiasmos2.jpg

Στον Αγιασμό του Γυμνασίου Νικήτης  και του ΕΠΑΛ Νικήτης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας και ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

"Η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας. Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντέμπλας. 

Μήνυμα Δημάρχου Σιθωνίας για τη νέα σχολική χρονιά Εκτύπωση
nteblas01.jpg
O Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας σε μήνυμά του αναφέρει:

"Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ώστε η νέα γενιά να αποκτήσει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών. 

Ο Δήμος Σιθωνίας προχώρησε στη συντήρηση των σχολικών υποδομών και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Επενδύουμε στην παιδεία γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.

 Εύχομαι η φετινή σχολική χρονιά να είναι παραγωγική και γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες".
Μαθητικά δρομολόγια για τον Αγιασμό στα σχολεία Εκτύπωση
sxoleio.jpg Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Νικολάου ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα τελεστεί στις 09.30 (οι μαθητές χωρίς τσάντες) και ως εκ τούτου τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών θα εκτελεστούν ως εξής:

- Από Ν. Μαρμαρά για Νικήτη και Άγιο Νικόλαο αναχώρηση 07.45

- Από Νικήτη για Άγιο Νικόλαο αναχώρηση 08.15

- Από Μεταγγίτσι για Άγιο Νικόλαο αναχώρηση 08.10

- Από Μεταμόρφωση για Νικήτη και Άγιο Νικόλαο αναχώρηση 08.00

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ όλοι στις 12.30 μ.μ.

Τις επόμενες ημέρες θα τηρηθούν τα ωράρια των περσινών δρομολογίων.  

 

Σημ.: Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Νικήτης θα τελεστεί στις 10 και οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με τσάντες.  

Σεμινάριο αγγλικής γλώσσας -Συνοδευτικές δράσεις ΤΕΒΑ Εκτύπωση
teva.png
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σιθωνίας, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει φροντιστηριακό-εκπαιδευτικό σεμινάριο αγγλικής γλώσσας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα παρέχεται δωρεάν γραφική ύλη. 
Τα σεμινάρια αγγλικής γλώσσας αποτελούν μια συντονισμένη προσπάθεια ενίσχυσης των γνώσεων και εκμάθησης της γλώσσας τόσο για την επαγγελματική σταδιοδρομία των ενδιαφερομένων, πιο άμεσα για τους ενήλικες και μελλοντικά για τους ανήλικους ωφελούμενους, όπως επίσης και για τη δημιουργία ενδιαφέροντος προς τις ξένες γλώσσες. 
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως. 
Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας στα παρακάτω τηλέφωνα :
Από σταθερό: 800 100 1775
Από κινητό: 690 8244 836
Ή επικοινωνήστε με τις κατά τόπους υπηρεσίες που υποβάλλατε την αίτησή σας στο ΤΕΒΑ.

Συμβάλλουμε όλοι στην ασφαλή διέλευση πεζών και ΑμεΑ Εκτύπωση
nikiti99.jpg
Στο πλαίσιο των στρατηγικών  στόχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  δημοτικές αρχές και αστυνομικές υπηρεσίες  ξεκινούν μια προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για θέματα αντιμετώπισης φαινομένων που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη κίνηση πεζών, ατόμων με εδικές ανάγκες (ΑμεΑ), μητέρων με ανήλικα τέκνα και επισκεπτών -όπως κατάληψη πεζοδρομίων με αντικείμενα, τραπεζοκαθίσματα, παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, μη εμφανή σήμανση ή ύπαρξη τυχόν διαγραμμίσεων.
 
Παρακαλούνται οι δημότες Σιθωνίας να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, καθώς στις 15/9 λήγει η περίοδος ενημέρωσης και στη συνέχεια θα λαμβάνονται κατασταλτικά μέτρα αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών από τις αστυνομικές αρχές. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αγ. Νικήτα Εκτύπωση
rr.jpgΠρόγραμμα θρησκευτικών και άλλων εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου Νικήτα στη Νικήτη.

Το Σάββατο 14/9/2019

18.30  Περιφορά Ιερής Εικόνας.

19.30  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 15/9/2019

7.15   Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
11.00  Παιδικά χορευτικά Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων»
11.30  Παραδοσιακό Κουρμπάνι


Διοργάνωση Σύλλογος παραδοσιακού οικισμού Νικήτης, Σύλλογος Γυναικών Νικήτης με την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας. 
"Τρέχω στην παλιά Νικήτη" Εκτύπωση
nikiti_dromos.jpgΟ Σύλλογος παραδοσιακού οικισμού "Η Παλιά Νικήτη" σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «Σιθωνιακός», τον Α.Σ. «Φοίνικας», την Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων» και τους συλλόγους γονέων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου Νικήτης και του συλλόγου Γυναικών Νικήτης, διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου "Τρέχω στην Παλιά Νικήτη", την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

Ο αγώνας έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κοινότητας Νικήτης και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών του πολιούχου της Νικήτης, Αγίου Νικήτα.

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Σχολείο της Νικήτης και μέσω μιας διαδρομής στους δρόμους και τα σοκάκια  της Παλιάς Νικήτης, θα τερματιστεί στον αύλειο χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου.

Ο αγώνας χαρακτηρίζεται μέτριας τεχνικής δυσκολίας, αφού περιλαμβάνει σημεία με ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις καθώς και σημεία με καλντερίμι.

Δηλώσεις συμμετοχής  αποστέλλονται μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στα email sithoniact@gmail.com και sithoniakos@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν μέσω των παραπάνω email ή στα τηλέφωνα 6909148046, 6946953460 και 2375023440
Προμήθεια δύο καινούριων φορτωτών πλάγιας ολίσθησης Εκτύπωση

Ο Δήμος ΣΙθωνίας θα προχωρήσει στην προμήθεια  δύο (2) καινούριων φορτωτών πλάγιας ολίσθησης.
Τα μηχανήματα θα είναι έτοιμα προς χρήση.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε 70.000,00 € (με ΦΠΑ) και θα βαρύνει την σχετική πίστωση του οικονομικού έτους 2018.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Πράξη παράδοσης προς τη νέα Δημοτική Αρχή Δήμου Σιθωνίας Εκτύπωση
Θέμα:  Πράξη παράδοσης


Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων σας την 1η Σεπτεμβρίου 2019, σάς ενημερώνουμε και εγγράφως για όσα σάς παραδίδουμε – έργα υποδομής και εξοπλισμό- στο Δήμο Σιθωνίας. Πρόκειται κυρίως για έργα, τα οποία όπως γνωρίζετε, πετύχαμε να υλοποιήσουμε με πολύ κόπο και θέσαμε τις βάσεις για έναν σύγχρονο Δήμο Σιθωνίας, καλά οργανωμένο με άρτιες υποδομές.


Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον υλοποιήθηκαν μεγάλα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία υπήρξε προγραμματισμός, αδιάκοπη παρακολούθηση για την εκπόνηση των μελετών, αγωνία και πολλές ώρες δουλειάς για το σχεδιασμό, την ωρίμανση και την υλοποίησή τους με βάση τις ανάγκες του τόπου και την αναπτυξιακή στρατηγική μας.
Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και υλοποιήθηκε ένα μεγάλο έργο με συνεχή και ακούραστη προσπάθεια και δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά που άλλαξαν την εικόνα του τόπου μας προς το καλύτερο.

ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2019 την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου Εκτύπωση
sithoneia1.jpg

 

Η 18η διεθνής συνάντηση ρίψεων “Σιθώνεια” θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00, στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης.

 

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν παιδικοί αγώνες Στίβου προς τιμήν του Νίκου Παπαδημητρίου.

 

Τα «Σιθώνεια» διοργανώνει ο Γυμναστικός Σύλλογος «η Σιθωνία», υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τη στήριξη του Δήμου Σιθωνίας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση Εκτύπωση
dim_symv_clipart.jpgΠαρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ταχ. Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής) στις 1.9.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ., ώστε να διεξαχθεί η εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010, όπως τα άρθρα αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 71 του Ν. 4555/2018 και 2 του Ν. 4623/2019, αντίστοιχα.

Ο Προεδρεύων Σύμβουλος


ΔΑΛΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Συγχαρητήρια επιστολή Ι. Τζιτζιου στη νέα Δημοτική Αρχή Εκτύπωση
tzitzios2.jpg

Θέμα: Συγχαρητήρια επιστολή


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας σας για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως νέος Δήμαρχος, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε εσείς και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι των Κοινοτήτων. 
Σε μία κρίσιμη για το Δήμο Σιθωνίας συγκυρία απαιτείται περισσότερο από ποτέ, συναίνεση, ενότητα δυνάμεων και ειλικρινής συνεργασία. Εξάλλου η αποτύπωση της λαϊκής βούλησης για την εκλογή σας, γέννησαν ελπίδες και προσδοκίες στους συνδημότες μας για το μέλλον του τόπου.
Σας παραδίδουμε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που επιτελέστηκε στο Δήμο Σιθωνίας και άλλαξε ριζικά την εικόνα της περιοχής.  Τώρα, αναλαμβάνετε την ευθύνη να οδηγήσετε τη Σιθωνία σε ένα καλύτερο αύριο, να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τα προβλήματα και να ανταποκριθείτε στις αγωνίες των δημοτών. 
Από την πλευρά μου θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της θητείας σας.
Κατανοώντας το δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, εύχομαι η θητεία σας να είναι αποτελεσματική, γόνιμη και ουσιαστική για την πορεία του Δήμου Σιθωνίας. 
Καλή δύναμη και επιτυχία.

Ιωάννης Τρ. Τζίτζιος
Δήμαρχος Σιθωνίας

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιθωνίας Εκτύπωση
orkomosia1.jpg

Παρουσία των νέων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των Κοινοτήτων, συγγενών και αυτοδιοικητικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Σιθωνίας για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

 

Ο νέος δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι ξεκινάει μια νέα δημοτική περίοδος όπου όλοι πρέπει να προχωρήσουν με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας.

"Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης, είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του τόπου και και προσδοκίες όλων για το καλό του τόπου μας"υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ντέμπλας. 

 

"ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ" στη Νικήτη, Πέμπτη 15 Αυγούστου Εκτύπωση
afisa19sm.pngΗ βραδιά ποίησης και μουσικής με τίτλο «Πανσέληνος Έρωτας» διοργανώνεται για έβδομη χρονιά με αφορμή την αυγουστιάκη πανσέληνο από το Γυμνάσιο Νικήτης, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας.


Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στη Νικήτη, την Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 21:30, στον αύλειο χώρο του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης.


Ποίηση διαβάζουν
Κοσμάς Φοντούκης,Έφη Δρόσου, Βασίλης Σπυρόπουλος, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου.


Τραγούδι
Άννα Ζήση, Δέσποινα Σκέντου


Μουσική παίζουν
Δέσποινα Σκέντου (βιολί), Γιώργος Κοκκινάκης (πιάνο), Μάριος Μακρής (κιθάρα) και Τραϊανός Αλμπανούδης (μπάσο).
Μεγάλη επιτυχία του Δήμου Σιθωνίας η ένταξη του Νερόμυλου Εκτύπωση
neromylos.jpg

 

Εγκρίθηκε το έργο «Αποκατάσταση και επανάχρηση συγκροτήματος Νερόμυλου Μεταγγιτσίου» με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ μέσω του τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER Ν. Χαλκιδικής  που διαχειρίζεται η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.ΑΕ


Ο Δήμος Σιθωνίας είχε θέσει ως στόχο την αποκατάσταση του Νερόμυλου Μεταγγιτσίου και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου, καθώς είχε προετοιμαστεί με άρτιες μελέτες και υπέβαλε μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία κρίθηκε καλύτερη στο μέτρο αυτό.

Ορκωμοσία νέας δημοτικής αρχής Δήμου Σιθωνίας Εκτύπωση

H ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα, των νεοεκλεγέντων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, και των εκλεγέντων προέδρων κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 11.30 π.μ, στο Αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου Νικήτης.

«ΕΛΑΙΑΣ ΔΡΩΜΕΝΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ 2, 3 & 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Εκτύπωση

elaias1.jpg Φεστιβαλικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ελαίας Δρώμενα»  διοργανώνει  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας και την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής,  στις 2, 3 και 4 Αυγούστου 2019 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου.


Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές καθώς και ιδιαίτερες γαστρονομικές γεύσεις από ντόπιους αναδεικνύοντας έτσι και τη γευστική ταυτότητα του τόπου.

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αγροτικοί συνεταιρισμοί αλλά και τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.
Σκοπός και στόχος των εκδηλώσεων είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν, να δουν, να ακούσουν και να γευθούν ό,τι ο τόπος μας προσφέρει, με ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την ελιά και το λάδι, τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής αλλά και κινητήρια δύναμη οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του ευρύτερου Δήμου.

 

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πλήρωση 4 θέσεων ΙΔΟΧ στο ΝΠΔΔ Εκτύπωση

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας Νομού Χαλκιδικής, προχωρά στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Μουσική παράσταση στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης Εκτύπωση
mous_laog21.jpg

 

 

 

Ο Δήμος Σιθωνίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, με κεντρική θεματική τον ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνει την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης μια μουσική παράσταση για τους μουσικούς δρόμους της ελληνικής παράδοσης και όχι μόνο.

 

Η Δάφνη Πανουργιά στα φωνητικά, ο Γιώργος Παυλάκος στο πιάνο και η Μαρίνα Μπάμπαλη στην αφήγηση, θα διαγράψουν μια διαχρονική μουσική πορεία, από τον αυλό του Μαρσύα και την αρχαιοελληνική ποίηση μέχρι τα βυζαντινά ακούσματα και το Μάνο Χατζιδάκη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 21η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Εκτύπωση
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 και της παρ. 9 του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας (ΑΔΑ: 4ΑΘ0Ω1Φ-Σ), (του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, του άρθρου 65 παρ.5 του Ν.3852/2010, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 4257/2014) στις 22/07/2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 20η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Εκτύπωση
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 και της παρ. 9 του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας (ΑΔΑ: 4ΑΘ0Ω1Φ-Σ), (του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, του άρθρου 65 παρ.5 του Ν.3852/2010, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 4257/2014) στις 16/07/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως:
 
ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (1 στοιχείο)
ΕΣΠΑ (1 στοιχείο)
Μηναίος Απολογισμός (34 στοιχεία)
Πόθεν Έσχες Αιρετών (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Τ.Κ. Σάρτης (65 στοιχεία)
Αποφάσεις Τ.Κ. Μεταγγιτσίου (41 στοιχεία)
Αποφάσεις Δ.Κ. Συκιάς (166 στοιχεία)
Αποφάσεις Δ.Κ. Ν.Μαρμαρά (26 στοιχεία)
Αποφάσεις Δ.Κ. Νικήτης (405 στοιχεία)
Αποφάσεις Δ.Κ. Αγ.Νικολάου (23 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (373 στοιχεία)
Αποφάσεις Δ.Σ. (867 στοιχεία)
Αποφάσεις Ο.Ε. (209 στοιχεία)
Αποφάσεις Ε.Π.Ζ. (28 στοιχεία)
 

diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg