Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Δελτία Τύπου arrow ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Εκτύπωση
  gynaika.jpgΟ Δήμος Σιθωνίας στοχεύοντας  στην πρόληψη της υγείας των γυναικών της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών, οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν  σε  δωρεάν εξέταση (τεστ Παπανικολάου) στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου.

Κατά την πρώτη φάση, στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίες πολλές φορές λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών ή άλλων αναστολών δεν προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις. Με την εξέταση (τεστ) Παπανικολάου ανιχνεύονται κυτταρικές αλλοιώσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σήμερα γίνεται αποτελεσματική θεραπεία αυτών των αλλοιώσεων και επομένως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.


Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, στόχος είναι να συνεχιστεί  η εξέταση του συνόλου των γυναικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος ανέφερε: «Ξεκινάμε στο Δήμο Σιθωνίας μια προσπάθεια ενημέρωσης, ελέγχου και πρόληψης για τις γυναίκες της περιοχής μας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Στόχος μας είναι η προαγωγή και προστασία της υγείας των δημοτών, με γνώμονα την ανάπτυξη πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, σε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες».

Ο Δήμος Σιθωνίας έχει αποστείλει ενημερωτικές επιστολές στις γυναίκες που πιθανόν να  ενδιαφέρονται και οι οποίες θα μπορούν να καλέσουν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για την εξέταση. Για την πραγματοποίηση της εξέτασης  οι γυναίκες θα πρέπει να προσκομίσουν την επιστολή που θα λάβουν από το Δήμο και τον αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (Α.Μ.Κ.Α).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προσκαλούμε όλες τις γυναίκες της περιοχής να παραβρεθούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, είτε στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου είτε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου θα γίνεται ενημέρωση από ειδικούς ολόκληρη τη μέρα. Πληροφορίες κ. Μαρία Χριστάρα: 23753 50113.

 

afisa_pap.gif

 


diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg