Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Εταίρος: Δήμος Σιθωνίας Εκτύπωση
20.10.19
  72825021_406806896671976_8573629573294456832_n.jpg

Ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης.

1η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Κοινωνικοποίηση παιδιών»:

Βασικός άξονας της ενημέρωσης θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VAN θα βρίσκεται η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ι.Α.Τ.Α.Π. και θα ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Η κινητή μονάδα (VAN), θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως Domino, φιδάκι, γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

2η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Υγεία και υγιεινή διατροφή»:

Βασικός στόχος της επιτόπιας δράσης της κινητής μονάδας θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Το VAN θα βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα και θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από την νοσηλεύτρια και διαιτολόγο/ διατροφολόγο. Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο. Έπειτα από την συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα) και υγιεινά σνακ.

Τελετή ορκωμοσίας 3Κ του ΑΣΕΠ Εκτύπωση
15.10.19
  ___1_3.jpg

Τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, η ορκωμοσία 59 επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ, που εντάσσονται στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Σιθωνίας και αναλαμβάνουν κανονικά τα καθήκοντα τους στο Τμήμα Καθαριότητας.

Οι νέοι δημοτικοί υπάλληλοι ορκίστηκαν ενώπιων του Δημάρχου κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα, παρουσία των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Πρόεδρων  Κοινοτήτων, Προϊσταμένων Δ/νσεων, του Ειδικού Σύμβουλου της Π.Ο.Ε Ο.Τ.Α, του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν Χαλκιδικής.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη, τόνισε ιδιαίτερα, ότι όλοι είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών, ευελπιστεί στην άριστη συνεργασία προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ" Εκτύπωση
04.10.19
  __13.10.19.jpg
16ο Πέρασμα Δραγουντέλι -Δρομολογια λεωφορειου Εκτύπωση
04.10.19
  dromologia_leoforeiou_dragounteli.jpg
Εγγραφές στο Τμήμα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων ΔΙΕΚ Χαλκιδικής Εκτύπωση
26.09.19
  Όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο νέο τμήμα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΔΙΕΚ Χαλκιδικής (Πολύγυρος) ακόμη και αν δεν έχουν καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση, παρακαλούνται να προσέλθουν για εγγραφή στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής έως την Παρασκευή 04/10/2019 και ώρες 14:00-18:00, με την ταυτότητά τους, το απολυτήριο λυκείου και το ΑΜΚΑ τους.
16ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ - 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 Εκτύπωση
20.09.19
  drag001.jpg
Το 16ο πέρασμα Δραγουντέλι θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών», τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.


Σκοπός της διοργάνωσης είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.


Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον παραδοσιακό οικισμό του Δραγουντέλι, τον Παρθενώνα.

Στο 16ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν οκτώ (8) περιπατητικές διαδρομές και μία (1) ποδηλατική.
 
Στο τέλος των διαδρομών με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. 
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά Εκτύπωση
11.09.19
  agiasmos2.jpg

Στον Αγιασμό του Γυμνασίου Νικήτης  και του ΕΠΑΛ Νικήτης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας και ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

"Η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας. Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντέμπλας. 

Μήνυμα Δημάρχου Σιθωνίας για τη νέα σχολική χρονιά Εκτύπωση
10.09.19
  nteblas01.jpg
O Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας σε μήνυμά του αναφέρει:

"Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ώστε η νέα γενιά να αποκτήσει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών. 

Ο Δήμος Σιθωνίας προχώρησε στη συντήρηση των σχολικών υποδομών και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Επενδύουμε στην παιδεία γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.

 Εύχομαι η φετινή σχολική χρονιά να είναι παραγωγική και γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες".
Μαθητικά δρομολόγια για τον Αγιασμό στα σχολεία Εκτύπωση
10.09.19
  sxoleio.jpg Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Νικολάου ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα τελεστεί στις 09.30 (οι μαθητές χωρίς τσάντες) και ως εκ τούτου τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών θα εκτελεστούν ως εξής:

- Από Ν. Μαρμαρά για Νικήτη και Άγιο Νικόλαο αναχώρηση 07.45

- Από Νικήτη για Άγιο Νικόλαο αναχώρηση 08.15

- Από Μεταγγίτσι για Άγιο Νικόλαο αναχώρηση 08.10

- Από Μεταμόρφωση για Νικήτη και Άγιο Νικόλαο αναχώρηση 08.00

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ όλοι στις 12.30 μ.μ.

Τις επόμενες ημέρες θα τηρηθούν τα ωράρια των περσινών δρομολογίων.  

 

Σημ.: Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Νικήτης θα τελεστεί στις 10 και οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με τσάντες.  

Σεμινάριο αγγλικής γλώσσας -Συνοδευτικές δράσεις ΤΕΒΑ Εκτύπωση
09.09.19
  teva.png
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σιθωνίας, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει φροντιστηριακό-εκπαιδευτικό σεμινάριο αγγλικής γλώσσας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα παρέχεται δωρεάν γραφική ύλη. 
Τα σεμινάρια αγγλικής γλώσσας αποτελούν μια συντονισμένη προσπάθεια ενίσχυσης των γνώσεων και εκμάθησης της γλώσσας τόσο για την επαγγελματική σταδιοδρομία των ενδιαφερομένων, πιο άμεσα για τους ενήλικες και μελλοντικά για τους ανήλικους ωφελούμενους, όπως επίσης και για τη δημιουργία ενδιαφέροντος προς τις ξένες γλώσσες. 
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως. 
Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας στα παρακάτω τηλέφωνα :
Από σταθερό: 800 100 1775
Από κινητό: 690 8244 836
Ή επικοινωνήστε με τις κατά τόπους υπηρεσίες που υποβάλλατε την αίτησή σας στο ΤΕΒΑ.

Συμβάλλουμε όλοι στην ασφαλή διέλευση πεζών και ΑμεΑ Εκτύπωση
06.09.19
  nikiti99.jpg
Στο πλαίσιο των στρατηγικών  στόχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  δημοτικές αρχές και αστυνομικές υπηρεσίες  ξεκινούν μια προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για θέματα αντιμετώπισης φαινομένων που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη κίνηση πεζών, ατόμων με εδικές ανάγκες (ΑμεΑ), μητέρων με ανήλικα τέκνα και επισκεπτών -όπως κατάληψη πεζοδρομίων με αντικείμενα, τραπεζοκαθίσματα, παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, μη εμφανή σήμανση ή ύπαρξη τυχόν διαγραμμίσεων.
 
Παρακαλούνται οι δημότες Σιθωνίας να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, καθώς στις 15/9 λήγει η περίοδος ενημέρωσης και στη συνέχεια θα λαμβάνονται κατασταλτικά μέτρα αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών από τις αστυνομικές αρχές. 

diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg