Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα
Τελετή Παυλούδη Παύλου του Γεωργίου Εκτύπωση
12.12.19
  thumbnail_.jpg
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Εκτύπωση
06.12.19
  dim_symv_clipart.jpgΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 29η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο  74 του Ν.4555/2018 « Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» (ΦΕΚ 133/τεύχος πρώτο/19-07-2018) στις 10/12/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως:
Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) Εκτύπωση
23.11.19
 

eikona_sto_deltio_2_0.jpgΣύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), κακοκαιρία προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής (24-11-2019) και από τα δυτικά, η οποία κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (25-11-2019) θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

 

Συμμετοχή δήμου Σιθωνίας σε διήμερο Οικονομίας και Πολιτικής στο 4ο Thessaloniki Summit Εκτύπωση
18.11.19
  75561435_456835024962457_250660136845049856_n728.jpg

Στο κορυφαίο διήμερο Οικονομίας και Πολιτικής που συναντώνται στο 4ο Thessaloniki Summit συμμετείχε ο δήμος Σιθωνίας. Η καρδιά της επικαιροποίησης των επενδυτικών σχεδίων της κυβέρνησης χτυπά στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για το Ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Ελλάδας.

Με δεδομένη την υποστήριξη στην ενταξιακή διαδικασία των Βαλκανίων που χαρακτηρίστηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό  προτεραιότητα, γίνεται αντιληπτό ότι η Χαλκιδική και η Σιθωνία θα κληθούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο  σε επίπεδο διαπολιτισμικής συνύπαρξης και φιλοξενίας, αλλά και ανάπτυξης στις δύο πλευρές.  

Η Σιθωνία χαιρετίζει, επιπλέον, το νέο σήμα Μακεδονικών Προϊόντων που θα κάνει γνωστή την τοπική μας παραγωγή στην άκρη της υφηλίου. Θεωρούμε ότι η επόμενη ημέρα θα βρει τα προϊόντα της γης της Χαλκιδικής στην πρώτη προτίμηση των επισκεπτών μας αλλά και όσων τα γνωρίζουν μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η κομβική γεωγραφική, πολιτική και οικονομική θέση της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια ανοίγει τον δρόμο για τη Χαλκιδική, και το σύνολο της Μακεδονίας, πλέον, ως οντότητα με μοναδικά χαρακτηριστικά, να φτάσουν τη φωνή τους σε δρόμους και προορισμούς που θα μας ωφελήσουν σε πολλαπλό επίπεδο.

Erasmus+ επίσκεψη στο Δήμο Σιθωνίας Εκτύπωση
14.11.19
  _1_800x533.jpgΕθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Σιθωνίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 12/11/2019, εκπαιδευτικοί Ευρωπαϊκών χωρών όπου μαζί με το ΕΠΑΛ Νικήτης συμμετέχουν σε Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΉ ΚΑΛΏΝ ΠΡΑΚΤΙΚΏΝ.


Ο Δήμαρχος κ. Ντέμπλας υποδέχτηκε την αποστολή στο γραφείο του. Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νικήτης κ. Βασίλης Μάντσιος. οι Εκπαιδευτικοί Λάζου Βασιλική ,Σκολίδου Κανέλλα, Χηνιτίδης Νικήτας, Μιχαλοπούλου Κυριακή,Αλχατζίδου Παρασκευη. Καθώς και οι εκπαιδευτικοί από Ουγγρία, Ισπανία,Τουρκία, και Πολωνία.

Ο Δήμαρχος κ.Ντέμπλας καλωσόρισε την αποστολή, ενημέρωσε για την ιστορική ταυτότητα του Δήμου και αναφέρθηκε στο προνόμιο της συνάντησης διαφορετικών εθνών και πολιτισμών μέσα από τις δράσεις της Ευρωπαϊκής σχολικής κοινότητας. «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στον Δήμο Σιθωνίας, μέλη της Ευρώπης και εύχομαι η επαφή σας με τον τόπο μας να σας άφησε άριστες εντυπώσεις. Το πρόγραμμα Erasmus δίνει την δυνατότητα στους λαούς της Ευρώπης να ανταλλάσουν γνώσεις και εμπειρίες και να αναπτύσσουν επαγγελματικές φιλικές σχέσεις. Συγχαίρω τόσο εσάς όσο και το ΕΠΑΛ Νικήτης για την συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία»

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 35η PHILOXENIA Εκτύπωση
09.11.19
  jpg.101.jpg

Παρών στην Τουριστική Έκθεση Philoxenia, που πραγματοποιείται για 35η χρονιά στη Θεσσαλονίκη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών τόσο Ελλήνων όσο και ξένων, είναι ο Δήμος Σιθωνίας.

Η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων εκπροσωπεί το Δήμο και τον παρουσιάζει στο πολυπληθές κοινό

Το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής Σιθωνίας για την τουριστική προβολή της περιοχής σηματοδότησε και η παρουσία του Δημάρχου Κυπαρίσση Ντέμπλα στην έκθεση.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: " Δίνουμε μεγάλο βάρος στην τουριστική μας προβολή και στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στηρίζουμε την τουριστική προβολή της περιοχής μας με δράσεις που θα φέρουν τη Σιθωνία στο προσκήνιο".

Παρών στην Έκθεση, μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Αντωνία Δαλαβίτσιου,  ήταν και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας Αβραάμ Σαλπιγκτίδης καθώς ο θαλάσσιος και ακτοπλοϊκός τουρισμός στη Σιθωνία μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο Δήμαρχος κ Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και υποψήφιος για την ΠΕΔ.και ο κ.Μιχάλης Γεράκης υποψήφιος για το Εκτύπωση
07.11.19
 
img_2935.jpg

Στις 4/11/2019 Ο Δήμαρχος κ Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και υποψήφιος για την ΠΕΔ.και ο κ.Μιχάλης Γεράκης υποψήφιος για το Φο.Δ.Σ.Α  επισκέφτηκαν τον Δήμο Σιθωνίας. Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα και με αντιδημάρχους και σύμβουλους του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συναδερφικό μεταξύ Δημάρχων κλίμα, όπου και συζητήθηκαν θέματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Φο.Δ.Σ.Α

 Ο κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας τόνισε μεταξύ άλλων : «Ο ρόλος των αιρετών του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός για να επιτευχθεί η αναβάθμιση του θεσμού σε μια νέα και σύγχρονη Ελλάδα. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι ο πρωτεργάτης θεσμός στην προσπάθεια για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, στην αποκέντρωση, στην άρση των περιφερειακών ανισοτήτων, στην ψηφιακή μετάβαση, στην ωφέλεια για κάθε πολίτη. Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι πολλές και απαιτούν νέους ανθρώπους μακριά από αγκυλώσεις και κομματικές σκοπιμότητες, τακτικισμούς και υπολογισμούς του παρελθόντος, θεωρώντας ότι μπορούμε να είμαστε ενωμένοι στις προκλήσεις της νέας εποχής,»

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας ευχαρίστησε τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, για την επίσκεψη του στον Δήμο Σιθωνίας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αυτοδιοικητικούς του στόχους.


Οδηγίες-Μέτρα για την Πρόληψη Πυρκαγιών Εκτύπωση
07.11.19
 

 

prsbst_1_20191101_1356273289.pngΕισερχόμενοι στην χειμερινή περίοδο, θα θέλαμε όπως γίνεται κάθε χρόνο, να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν σχετικά με την χρήση συστημάτων θέρμανσης

Συγκεκριμένα: 

Τα τζάκια και ιδιαίτερα οι θερμάστρες ξύλου, η χρήση των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι από την διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα που προέρχεται από την διαδικασία της καύσης. Το μονοξείδιο του άνθρακα παράγεται όταν το καύσιμο υλικό καίγεται χωρίς την ύπαρξη επαρκούς ποσότητας οξυγόνου. Επειδή δεν έχει χρώμα, μυρωδιά ή γεύση είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί έγκαιρα. Η ήπια μορφή δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο. Η εισπνοή όμως αέρα με υψηλά επίπεδα του αερίου αυτού στερεί γρήγορα το οξυγόνο από τα ζωτικά όργανα μας, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα και εάν αυτό διαρκέσει πολύ ώρα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των αισθήσεων και τον θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά. Για τους λόγους αυτούς οι πολίτες θα πρέπει:

 ΤΖΑΚΙΑ – ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ ΞΥΛΟΥ 1.- Να αερίζουν καλά και σε καθημερινή βάση τους χώρους που λειτουργούν θερμάστρες ξύλου και τζάκια. 2.- Να προβαίνουν στον καθαρισμό των καπνοδόχων από την αιθάλη . Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε, ότι η αιθάλη, αν δεν απομακρυνθεί εγκαίρως, είναι πολύ πιθανόν να αναφλεγεί εντός της καμινάδας και να αναπτύξει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τίθεστε σε κινδύνους πυρκαγιάς. 3.- Να μην ανάβουν τα ξύλα στο τζάκι με εύφλεκτα υγρά. 4.- Να τοποθετούνται στους καπνοδόχους φλογοπαγίδες και να μην έρχονται σε επαφή με δένδρα. 5.- Να τοποθετούν άφλεκτη προστατευτική διάταξη μπροστά από την εστία του τζακιού (πλέγμα). 6.- Να μην τοποθετούμε εύφλεκτα υλικά κοντά στις θερμάστρες ξύλου. 7.- Να μην πετούν στους κάδους τις στάχτες υπολείμματα της καύσης. 8.- Να μην τοποθετούνται καθρέπτες κοντά στο τζάκι.

"Δίκτυο πόλεων του Μ. Αλεξάνδρου" Εκτύπωση
04.11.19
 

jpg.jpg                                              Μεγάλη ημέρα για τον δήμο Σιθωνίας ήταν η Κυριακή 3 Νοεμβρίου, που παρουσιάστηκε επίσημα το Δίκτυο Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο σπίτι του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει απευθύνει κάλεσμα σε Μακεδονικές Πόλεις και όχι μόνο, οι οποίες μέσα από τη Μακεδονική Ιστορία και το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα επιδιώξουν την τουριστική και πολιτιστική προώθηση κάθε τόπου που θα συμμετέχει στο δίκτυο.

"Το δίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται σε τομείς όπως το περιβάλλον, ο αθλητισμός και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πρόκειται για πολύ καλή συνεργασία που προάγει το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις πόλεις που συμμετέχουν. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν την πρωτοβουλία", ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας. 

‘’Πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σιθωνίας’’ Εκτύπωση
31.10.19
 

 

epitropi_diavouleysis.jpg

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας καλεί εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και οργανώσεων του Δήμου (αναγνωρισμένοι από το Πρωτοδικείο), να εκφράσουν εγγράφως της βούληση τους για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία θα συγκροτηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν.4555/2018 και του κανονισμού λειτουργίας της επιτροπής. Για το σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση με τα αναγκαία στοιχεία επικοινωνίας του προτεινόμενου εκπροσώπου τους καθώς και το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του αναπληρωματικού.Τα σχετικά έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου (στοιχεία επικοινωνίας τηλ 2375350100-02,email xristaramaria@yahoo.gr).Όσοι από τους εγγεγραμένους στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Σιθωνίας δημότες επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση, προκειμένου να συμμετέχουν στην διαδικασία της κλήρωσης που θα ακολουθήσει.Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στη διεύθυνση που αναφέρεται παραπάνω εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας 2/12/2019. Επισημαίνεται ότι τα μέλη της επιτροπής είναι υπόχρεα στην υποβολή Δήλωσης Περουσιακής κατάστασης (Πόθεν έσχες).

: 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΠΑΡΕΛΑΣΗ Εκτύπωση
29.10.19
 

dimarxos.jpg.jpg

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Σιθωνίας. Δοξολογία εψάλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νικήτη, όπου παρέστη ο δήμαρχος κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Στο μνημείο Ηρώων τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση

diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg