Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα
ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Εκτύπωση
05.08.21
  ypografh_lykeio_agios_nikolaos_aug21.jpg 
Τη σύμβαση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» υπέγραψαν ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα εκτελεστούν επείγουσες εργασίες με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικών µε την ασφάλεια και υγεία των μαθητών και διδασκόντων και προβλημάτων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία σχολείου.

 Αναλυτικά προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες επισκευών και συντηρήσεων: 

επιχρισμάτων τοιχοποιιών,
 
χρωματισμών τοιχοποιιών, 

χρωματισμών σιδηρών επιφανειών, 

χρωματισμών ξύλινων επιφανειών,

μονώσεων, ειδών κιγκαλερίας, πάσης φύσεως κουφωμάτων και δαπέδων

ξύλινης στέγης

Το έργο ύψους 280.891 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών με 65.700 ευρώ και 215.191 ευρώ από πόρους του Δήμου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης για το εν λόγω διδακτήριο.    
ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ Εκτύπωση
05.08.21
 
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής γνωστοποιείται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της αυξημένης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς, παρακαλούνται όλοι οι κάτοχοι υδροφόρων και ραντιστικών μηχανημάτων να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να συνδράμουν σε τυχόν περιστατικό.   
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΤΟΡΩΝΗΣ Εκτύπωση
05.08.21
 
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 σε δασική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης.

“Ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα, ώστε η φωτιά να περιοριστεί άμεσα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Όλοι μας οφείλουμε να ακολουθούμε τις υποδείξεις των αρμοδίων και να συμβάλλουμε στην πρόληψη περιστατικών πυρκαγιάς, ώστε να διαφυλάξουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας”, επισημαίνει ο Δήμαρχος Σιθωνίας.   
ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ Εκτύπωση
05.08.21
 
Με νέα απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργου και λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας και σε περιοχές της Σιθωνίας.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση περιλαμβάνει:

Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη στις κάτωθι δασικές περιοχές από Ω/08:00΄ της 05-08-2021 μέχρι την Ω/08:00΄ της 09-08-2021
 
α) στη Χερσόνησο Κασσάνδρας (Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής),
 
β) στη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά),
 
γ) Δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου) και
 
δ) Δήμο Πολυγύρου (ορεινό όγκο Χολομώντα).

Β. Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 34 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του Ν.3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6, 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις».     
Ο "ΓΚΟΥΡΟΥ" ΤΗΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ MAX POLYAKOV ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ Εκτύπωση
05.08.21
  max_polyakov_sithonia21.jpg
Ο Max Polyakov, διεθνής επιχειρηματική προσωπικότητα της αεροδιαστημικής, ιδρυτής της FireFly Aerospace και συνεργάτης της NASA, κατά την επίσκεψή του στη Σιθωνία εντυπωσιάστηκε τόσο από τις φυσικές καλλονές του τόπου όσο και από το πολιτιστικό έργο που επιτελείται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

 
Επισκεπτόμενος τον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στη Νικήτη, εξέφρασε τη θέλησή του να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, συμμετέχοντας χορηγικά σε μελλοντικές εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα.  
ΝΕΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ Εκτύπωση
04.08.21
  paralabh_aporrimmatoforo_040821_a.jpg
Ακόμη ένα απορριμματοφόρο έρχεται να προστεθεί στο στόλο των οχημάτων του Δήμου Σιθωνίας, ενισχύοντάς τον κατάλληλα για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών στον τομέα Καθαριότητας. 

Η παραλαβή έγινε το πρωί της Τετάρτης (4/8) από τον Δήμαρχο, Κυπαρίσση Ντέμπλα, τους αντιδημάρχους, Γιώργο Δαλδογιάννη και Κατερίνα Γιουβαρλάκη, παρουσία στελεχών της αρμόδιας υπηρεσίας.

Η προμήθεια του οχήματος χρηματοδοτήθηκε από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων “Φιλόδημος ΙΙ”. 

Σημειώνεται ότι είναι το τρίτο καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα που παραλαμβάνει ο Δήμος Σιθωνίας την τελευταία διετία.  
ΝΕΑ ΕΡΓΑ 2,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Εκτύπωση
03.08.21
  183420955_3023737967907407_7899058154200792229_n.jpg
Την απόφαση ένταξης του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ–ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 2.425.000 ευρώ στο Πρόγραμμα  “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. 

Το φυσικό αντικείμενο του Έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου αγροτικής οδοποιίας με τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών υφιστάμενων αγροτικών οδών, την ασφαλτόστρωσή τους, την κατασκευή τεχνικών έργων απορροής των ομβρίων υδάτων καθώς και εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. Επισημαίνεται ότι το έργο αφορά το σύνολο των Κοινοτήτων της Σιθωνίας.
“Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η λειτουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δικτύου αγροτικών οδών το οποίο θα εξυπηρετεί τις εκτεταμένες αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου Σιθωνίας, η άνοδος της αγροτικής παραγωγής καθώς και η αύξηση της υπεραξίας των αγροτικών ιδιοκτησιών στην περιοχή μας”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

“Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιθωνίας με τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου και τους συνεργάτες της συνεχίζει συστηματικά και αποτελεσματικά να αξιοποιεί στο έπακρον κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και να εξασφαλίζει σημαντικούς οικονομικούς πόρους με αποκλειστικό σκοπό την στήριξη κρίσιμων επαγγελματικών ομάδων –εν προκειμένω των αγροτών– καθώς και την ουσιαστική  βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους”, καταλήγει ο κ. Ντέμπλας.      
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ Εκτύπωση
03.08.21
 
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στο νομό, από σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου και έως την Πέμπτη 5 Αυγούστου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και σε περιοχές του Δήμου Σιθωνίας.

Η απόφαση αναφέρει: 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη στις κάτωθι περιοχές από Ω/08:00΄ της 03-08-2021 μέχρι την Ω/08:00΄ της 05-08-2021 

α) στη Χερσόνησο Κασσάνδρας (Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής),
 
β) στη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά) και
 
γ) Δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου).
 
Β. Για την εφαρμογή του μέτρου αποδεχόμαστε τον σχεδιασμό της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πολυγύρου ως κάτωθι:
 
 Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.
 
 Η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.
 
 Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.
 
 Οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Γ. Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου.

Δ. Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 34 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του Ν.3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6, 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις».    
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Εκτύπωση
02.08.21
 
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. έχει αναλάβει την υλοποίηση της πράξης:

«Υποστήριξη ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΠΕ Χαλκιδικής», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κεντρική Μακεδονία». 

Στα πλαίσια αυτής, έχει ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος «Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Κατάρτιση, Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων και Δεξιοτήτων», το οποίο απευθύνεται σε 175 εργαζόμενους που κατοικούν στο Νομό Χαλκιδικής και απασχολούνται σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα της ΠΕ Χαλκιδικής, οι οποίοι θα καταρτιστούν στις εξής ειδικότητες:
 
α. Στέλεχος Υποστήριξης Ψηφιακού Μάρκετινγκ και Ηλεκτρονικού Εμπορίου με Πιστοποίηση,
 
β. Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης με Πιστοποίηση,
 
γ. Τεχνικές Πωλήσεων με Πιστοποίηση, 

δ. Πωλητής Λιανικής  με Πιστοποίηση.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ Εκτύπωση
02.08.21
 
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη χώρα και ειδικότερα στις περιοχές του Δήμου Σιθωνίας, εφίσταται και συνίσταται η  προσοχή σε τοπικό επίπεδο των όλων των πολιτών και ειδικότερα των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο. 

Τηλεοπτικό σποτ με τίτλο "ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ" θα βρείτε στην σελίδα της Γ.Γ.Π.Π.

https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/den-paizoyme-me-ti-fotia-giati-i-fotia-den-paizei-mazi-mas-nea-enimerotiki                                                                                              

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ  
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο.Ε. ΣΤΗ 23η ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Εκτύπωση
30.07.21
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                           
ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                              Νικήτη, 30/07/2021
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                                                     Αριθμ.Πρωτ.: -12616-
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Πληροφορίες: Ζαββού Μαρία    
Τηλ: 2375350123
Fax: 2375020214                         
ΠΡΟΣ
Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
Δήμου Σιθωνίας
1. Χριστοδούλου Νικόλαος
2. Γιουβαρλάκη Αικατερίνη
3. Μαλλίνης Αθανάσιος
4. Φάλκος Αντώνιος
5. Ληστής Θεόδωρος
6. Ζέππος Ιωάννης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΣΤΗΝ 23Η  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΤΟΥΣ 2021 ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη της, σε τακτική συνεδρίαση, την Τετάρτη 4 Αυγούστου  2021 και ώρα 13:00μ.μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις:
   1)  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο  74 του Ν.4555/2018 « Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» (ΦΕΚ 133/τεύχος πρώτο/19-07-2018)  και τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 184, παρ. 1 του ν. 4635/2019. 
   2) τις εκδοθείσες υγειονομικές διατάξεις και ειδικότερα το άρθρο 12 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αριθ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 30612/16-05-2020 (Β’ 1869) και η παρ. 3 του άρθρου 14 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αριθ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 32009/23-05-2020 (Β’ 1988),
   3) το ΦΕΚ 55/τεύχος Α/11-03-2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής τους», 
   4) την αρ. 426/77233/13-11-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α., Τμήμα Οργάνωσης Τ.Α. Α’ Βαθμού,  αναφορικά με τη λειτουργία των οργάνων διοίκησης των Δήμων.

Τα θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως είναι τα κάτωθι: 
diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

dasos_2015_2.jpg