Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ WI FI INTERNET Εκτύπωση
24.10.19
  wifi4eu-01804350.jpg

Δωρεάν περιήγηση στο διαδίκτυο θα παράσχει σε δημότες και επισκέπτες ο Δήμος Σιθωνίας, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Σιθωνίας επελέγη μεταξύ 11.000 περίπου αιτήσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμος Σιθωνίας συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 70 δήμων της ελληνικής επικράτειας και των 1.780 ευρωπαϊκών, οι οποίοι θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την ΕΕ για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι επιλεχθέντες Δήμοι θα κληθούν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις και να λάβουν χρηματοδότηση για τη δημιουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) υψηλής ποιότητας σε κοινόχρηστους/δημόσιους χώρους για δημότες και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU, η οποία εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, με παράλληλη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα όλων, δημοτών και επισκεπτών.

Προμήθεια Καυσίμων & Λιπαντικών Δήμου Σιθωνίας για το έτος 2020 Εκτύπωση
24.10.19
 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Σιθωνίας προκηρύσσει δημόσιο ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό , για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο « Προμήθεια Καυσίμων & Λιπαντικών Δήμου Σιθωνίας και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2020» συνολικού προϋπολογισμού 619.998,26€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας επιμερίζεται σε:

Α) 352.068,24 που αφορούν  την Δημοτική Ενότητα Σιθωνίας,
Β)184.063,83 που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Τορώνης ,
Γ) 36.296,03 € που αφορά την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,
Δ) 36.296,03 που αφορά την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
Ε)3.299,63που αφορά την Δημοτική Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) ,
ΣΤ) 6.599,28 που αφορά  το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Σιθωνίας «Αλληλεγγύη» και
Ζ) 1.375,16 € που αφορά  το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σιθωνίας Ν.Π.Δ.Δ..

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: Παρασκευή  29.11.2019 και ώρα 22:00

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Εκτύπωση
23.10.19
  oxi.jpgΓια τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωμβρίου 1940,θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:Γενικός σημαιοστολισμός  των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ.,Τραπεζών και ιδιωτικών καταστημάτων, όλων των σπιτιών, από 8ης πρωϊνής της 25ης Οκτωβρίου 2019 και μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019.


 

Σε όλες τις βαθμίδες  της εκπαίδευσης, θα γίνουν εκδηλώσεις  για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

 

Θα φωταγωγηθούν όλα τα καταστήματα Δημοσίων,Δημοτικών υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.

 

Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2019

Στις  7.30  π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας.

Στις  10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία θα παραστούν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, οι Αστυνομικές και Δημόσιες αρχές, οι Διοικήσεις  των Οργανισμών, τα Σχολεία  όλων των βαθμίδων, τα Προεδρεία των Συλλόγων και των Σωματείων  και ο λαός της Νικήτης. 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Εταίρος: Δήμος Σιθωνίας Εκτύπωση
20.10.19
  72825021_406806896671976_8573629573294456832_n.jpg

Ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης.

1η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Κοινωνικοποίηση παιδιών»:

Βασικός άξονας της ενημέρωσης θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VAN θα βρίσκεται η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ι.Α.Τ.Α.Π. και θα ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Η κινητή μονάδα (VAN), θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως Domino, φιδάκι, γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

2η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Υγεία και υγιεινή διατροφή»:

Βασικός στόχος της επιτόπιας δράσης της κινητής μονάδας θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Το VAN θα βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα και θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από την νοσηλεύτρια και διαιτολόγο/ διατροφολόγο. Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο. Έπειτα από την συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα) και υγιεινά σνακ.

Τελετή ορκωμοσίας 3Κ του ΑΣΕΠ Εκτύπωση
15.10.19
  ___1_3.jpg

Τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, η ορκωμοσία 59 επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ, που εντάσσονται στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Σιθωνίας και αναλαμβάνουν κανονικά τα καθήκοντα τους στο Τμήμα Καθαριότητας.

Οι νέοι δημοτικοί υπάλληλοι ορκίστηκαν ενώπιων του Δημάρχου κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα, παρουσία των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Πρόεδρων  Κοινοτήτων, Προϊσταμένων Δ/νσεων, του Ειδικού Σύμβουλου της Π.Ο.Ε Ο.Τ.Α, του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν Χαλκιδικής.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη, τόνισε ιδιαίτερα, ότι όλοι είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών, ευελπιστεί στην άριστη συνεργασία προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ" Εκτύπωση
04.10.19
  __13.10.19.jpg
16ο Πέρασμα Δραγουντέλι -Δρομολογια λεωφορειου Εκτύπωση
04.10.19
  dromologia_leoforeiou_dragounteli.jpg
Εγγραφές στο Τμήμα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων ΔΙΕΚ Χαλκιδικής Εκτύπωση
26.09.19
  Όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο νέο τμήμα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΔΙΕΚ Χαλκιδικής (Πολύγυρος) ακόμη και αν δεν έχουν καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση, παρακαλούνται να προσέλθουν για εγγραφή στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής έως την Παρασκευή 04/10/2019 και ώρες 14:00-18:00, με την ταυτότητά τους, το απολυτήριο λυκείου και το ΑΜΚΑ τους.
16ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ - 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 Εκτύπωση
20.09.19
  drag001.jpg
Το 16ο πέρασμα Δραγουντέλι θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών», τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.


Σκοπός της διοργάνωσης είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.


Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον παραδοσιακό οικισμό του Δραγουντέλι, τον Παρθενώνα.

Στο 16ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν οκτώ (8) περιπατητικές διαδρομές και μία (1) ποδηλατική.
 
Στο τέλος των διαδρομών με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. 
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά Εκτύπωση
11.09.19
  agiasmos2.jpg

Στον Αγιασμό του Γυμνασίου Νικήτης  και του ΕΠΑΛ Νικήτης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας και ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

"Η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας. Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντέμπλας. 

Μήνυμα Δημάρχου Σιθωνίας για τη νέα σχολική χρονιά Εκτύπωση
10.09.19
  nteblas01.jpg
O Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας σε μήνυμά του αναφέρει:

"Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ώστε η νέα γενιά να αποκτήσει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών. 

Ο Δήμος Σιθωνίας προχώρησε στη συντήρηση των σχολικών υποδομών και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Επενδύουμε στην παιδεία γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.

 Εύχομαι η φετινή σχολική χρονιά να είναι παραγωγική και γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες".
diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

logo_metanastes.png


 

 


 

 

dasos_2015_2.jpg

 

 

lyssa_banner.jpg