Αναζήτηση:
 
Αρχική Σελίδα
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστοτόπου
Επικοινωνία
 
dhm_proup2.png ...
O καιρός σήμερα
Αρχική Σελίδα
ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΩΝ Εκτύπωση
02.11.20
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ                                                         

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση της Κοινότητας Νικήτης , συγκροτήθηκε Επιτροπή Ονοματοδοσίας  οδών και πλατειών.

Οι κάτοικοι της Νικήτης έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τεκμηριωμένη έγγραφη πρόταση για όνομα που επιθυμούν να δοθεί σε οδό ή πλατεία .

Οι προτάσεις θα επεξεργαστούν από την Επιτροπή  και θα υποβληθούν σε τελική έγκριση στο Συμβούλιο της Κοινότητας

Τελική προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι στις  30/11/2020  ημέρα Δευτέρα  στο κατάστημα της Κοινότητας.

 

  Πρόεδρος της Κοινότητας Νικήτης

Στυλιανός Κωστίκας

 

Κ. Ντέμπλας: "Ευθύνη όλων να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το δάσος της Σιθωνίας" Εκτύπωση
31.10.20
  ntemplas-pyrkagia-mx.jpg
  Κ. Ντέμπλας: "Ευθύνη όλων να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το δάσος της Σιθωνίας"
Ευχαριστήριο Δημάρχου για όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς
 
Τους φορείς και τις αρχές για τη συμβολή τους στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Παύλος, της Σιθωνίας Χαλκιδικής, ευχαριστεί με μήνυμά του ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας. 

Ειδικότερα ο κ. Ντέμπλας επισημαίνει τα ακόλουθα:
"Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου σε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.  Ήταν όλοι εκεί παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της -έχουσας το συντονισμό- Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 
Αστυνομία, Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Σιθωνίας, Δασαρχείο Πολυγύρου, θηροφυλακή βοήθησαν τα μέγιστα.  
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Εκτύπωση
30.10.20
 
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 75 Ν.3852/2010, στις  03/11/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα  13:00, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Σιθωνίας, για την συζήτηση και λήψη απόφασης πάνω στα παρακάτω  θέματα της ημερησίας διατάξεως:

1. 8η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2020 Δήμου Σιθωνίας

2. Έγκριση της 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2020 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Σ.

3. Έγκριση της 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2020 του Νομικού Προσώπου «Τουριστικές Επιχειρήσεις Τορώνης Δημοτική Α.Ε.»

4. Έγκριση της 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2020 Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας

5. Έγκριση απολογισμού-ισολογισμού οικονομικού έτους 2019 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

6. Προγραμματισμού Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού Ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, με συμβάσεις διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, για την  αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων πρόσκαιρων αναγκών (άρθρο 21 παρ.1 και 2 του ν.2190/94).

7.  Πρόσθετα προσόντα, επιβεβαίωση των θέσεων τακτικού προσωπικού του Δήμου Σιθωνίας που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή ΠΥΣ 33/2006 στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2020 και αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών.

8.   Έγκριση προσλήψεων προσωπικού στο Δήμο Σιθωνίας, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2021.

9. Οικονομική ενίσχυση δημοτών 

10. Ορισμός δικηγόρων

11. Ορισμός υπολόγου

12. Μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου

13. Έγκριση της αριθ.2/2020 απόφασης Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, που αφορά «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων έτους 2016 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας (ισολογισμός 2016, Αποτελεσμάτων χρήσης 2016) και έκθεσης πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου χρήσης 2016»

                                                  Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

         Ντέμπλας Κυπαρίσσης
Στο "Πράσινο Ταμείο" έργο ανάπλασης στο Ν. Μαρμαρά Εκτύπωση
24.10.20
  prasino-tameio-marmaras-ergo.jpg
 Στο "Πράσινο Ταμείο" έργο ανάπλασης στο Ν. Μαρμαρά
Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Σιθωνίας

Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο «Πράσινο Ταμείο» το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ Ο.Τ. 21 ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΡΜΑΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ».

Συγκεκριμένα έχει ενσωματωθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 1 (Α.Π.1) «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 596.000 ευρώ ενώ ο γενικός σχεδιασμός περιλαμβάνει φύτευση, φωτισμό, χώρους στάσης, θέασης και ανάπαυσης για τους επισκέπτες/χρήστες του χώρου καθώς και πρόβλεψη χώρων υπαίθριας άθλησης. 

Η υλοποίηση του έργου θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή και σε συνδυασμό με τις λοιπές γειτονικές αθλητικές και λιμενικές εγκαταστάσεις θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο έργο ανάπλασης της συγκεκριμένης –ιδιαίτερα τουριστικής περιοχής– του οικισμού του Νέου Μαρμαρά και εν γένει του Δήμου Σιθωνίας.   
Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα STEP-IN Εκτύπωση
24.10.20
 

Ο Δήμος Σιθωνίας ενημερώνει το κοινό ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Δήμος Μετσόβου συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα STEP-IN για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Horizon 2020» της ΕΕ.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει μια καινοτόμο σφαιρική μεθοδολογία για την αποτελεσματική ανάλυση και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, παρέχει συμβουλές για διαθέσιμα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε ό,τι αφορά στη θερμική άνεση, την εξοικονόμηση ενεργειακών εξόδων κτλ.

Πρόσφατα εκδόθηκε σχετικός Οδηγός-Εγχειρίδιο για την ενημέρωση των πολιτών. Ακολουθεί συνημμένο αρχείο.
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Εκτύπωση
22.10.20
 
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 75 Ν.3852/2010, στις  26/10/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα  13:30, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Σιθωνίας, για την συζήτηση και λήψη απόφασης πάνω στα παρακάτω  θέματα της ημερησίας διατάξεως:

1. Παραλαβή-Έγκριση  της μελέτης με τίτλο «Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Συκιάς» 

2. Υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Αλιεία & Θάλασσα  2014-2020» με τίτλο «Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Συκιάς»   
 
 Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Ντέμπλας Κυπαρίσσης 
 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΑΡΤΗΣ Εκτύπωση
22.10.20
 
Ο Δήμος Σιθωνίας δημοσιεύει τις διακηρύξεις δημοπρασιών για δημοπρασίες οικοπέδων συνοικισμού Σάρτης από το Τμήμα Πολιτικής Γης ΔΑΟΚ Π.Ε.Χαλκιδικής.

Ακολουθούν συνημμένα 4 αρχεία διακηρύξεων σε μορφή pdf.
 
 
 
 

"Άρωμα" γυναίκας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας Εκτύπωση
12.10.20
  121311802_367402807949275_3767955672143248602_n.jpg
  "Άρωμα" γυναίκας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας
Η Αντωνία Δαλαβίτσου εξελέγη πρόεδρος του οργάνου

Το "τιμόνι" του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας αναλαμβάνει η Δημοτική Σύμβουλος Σιθωνίας, Αντωνία Δαλαβίτσου, ύστερα από την παραίτηση του Καλλικρατίδα Αρσένη από το συγκεκριμένο αξίωμα.

Το πρωί της Κυριακής συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Έπειτα από τη διεξαγωγή της προβλεπόμενης διαδικασίας νέα πρόεδρος αναδείχτηκε η Αντωνία Δαλαβίτσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στα χρονικά του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας.
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Εκτύπωση
09.10.20
 
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 75 Ν.3852/2010, στις  13/10/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα  12:30, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Σιθωνίας, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα ακόλουθα θέματα της ημερησίας διατάξεως:

1. Έγκριση πρακτικού προσωρινού αναδόχου του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Δρόμων»
 
2. Ακύρωση διαγωνισμού προμήθειας κάδων
 
3. Έγκριση της αριθ.2/2020 απόφασης Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, που αφορά «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων έτους 2016 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας (ισολογισμός 2016, Αποτελεσμάτων χρήσης 2016) και έκθεσης πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου χρήσης 2016».                                                     Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

         Ντέμπλας Κυπαρίσσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Εκτύπωση
08.10.20
 
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 75 Ν.3852/2010, στις  13/10/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα  13:00, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Σιθωνίας, για την συζήτηση και λήψη απόφασης πάνω στο παρακάτω  θέμα της ημερησίας διατάξεως:

1. Κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2021 Δήμου Σιθωνίας


                                                     Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

         Ντέμπλας Κυπαρίσσης
Άδειες Νέων Φυτεύσεων Αμπέλου 2021 Εκτύπωση
06.10.20
 
Ξεκίνησε η υποβλή των αιτήσεων για άδειες για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2021, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγ/κού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Χ.

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση άδειας νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2021, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr - Ψηφιακές Υπηρεσίες - Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου), αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από την 1η Οκτωβρίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2020.
 
Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Για να είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις θα πρέπει ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχιο ή αγροτεμάχια έκτασης τουλάχιστον ίσης με την έκταση που αιτείται. Ως ελάχιστη αιτούμενη έκταση ανά αγροτεμάχιο ορίζεται το ένα στρέμμα.

Το/α αγροτεμάχιο/α μπορεί να είναι ιδιόκτητο/α ή ενοικιαζόμενο/α τουλάχιστον για 7 έτη. Οι αιτήσεις είναι αποδεκτές όταν σ’ αυτές επισυνάπτονται ηλεκτρονικά τα παραστατικά ιδιοκτησίας ή ενοικίασης των αγροτεμαχίων. Σε περίπτωση μίσθωσης και χρησιδανείου, ο ενοικιαστής ή ο χρήστης κατά περίπτωση, συνυποβάλλει έγγραφη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της έκτασης για τη δραστηριότητα αυτή.

Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του.

Επίσης στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά που αφορούν τα κατά περίπτωση κριτήρια προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χαλκιδικής 2371351270/433.stafylia20.jpg
diavgeia_s.jpg
stratigikos_009.jpg
logo1.jpg----------------------commcenter.jpg
--------------------- youreurope_ban.jpg

dasos_2015_2.jpg